Hamilton, pregătit să rişte pentru a câştiga la Monaco

Publicat vineri, 14.05.2010 16:05 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton a dezvăluit că îşi va asuma riscuri mai mari pentru a câştiga Marele Premiu al statului Monaco.

Lewis Hamilton este unul dintre puţinii piloţi de top care nu şi-a adjudecat nicio victorie în acest sezon competiţional, motiv pentru care britanicul a coborât deja pe locul 6 în clasamentul general.

Coechipierul sau Jenson Button este însă lider după cele două victorii realizate în acest an, motiv pentru care Hamilton este determinat să-şi asume mai multe riscuri decât de obicei în Marele Premiu al statului Monaco, în ciuda dificultăţii circuitului.

"Este în natura mea să-mi iau mai multe riscuri decât alţii. Trebuie să ai mult curaj pentru a prinde viteza aici, dar acesta este locul potrivit pentru victorie. Sper ca acesta să fie începutul unui lucru foarte special pentru acest an", a declarat campionul mondial din sezonul 2008.

"Poate că uneori sunt mai agresiv decât alţii. Dacă cineva merge puţin mai repede, atunci ştiu că trebuie să ridic nivelul. Dar când spun agresiune mă refer la ea în termeni de echilibru. Nu este vorba să ies pe circuit, să atac şi toată lumea să se dea din faţa mea. Sunt capabil să mă controlez. Nu voi pune presiune pe mine spunând că trebuie să câştigăm în acest weekend. Performanţele mele din acest an au fost destul de bune şi voi continua la fel, pentru a ajunge eventual în top", a mai precizat el.

Hamilton a obţinut o victorie în Marele Premiu al statului Monaco în 2008, într-un sezon în care ince cele din urmă a reuşit să-şi asigure titlul mondial.

Via | BBC Sport

  • Mclaren_Mircea_1984, vineri, 14.05.2010 21:47
    De aceea e cel mai bun...

    atat am vrut sa aud Lewis. chiar daca te acuza Ferraristii ca esti prea gresiv si necalculat esti singurul pilot de pe pista in afara de Schumacher ce are sange in ..... cu adevarat. Un caracter puternic ce nu sta ca bunicuta sa contabilizeze punctele ci joaca in momentele decisive pe TOTUL sau NIMIC. Ca sa castigi ceva intr-o maniera totala, trebuie sa fii calat pe o permanenta idee de ofensiva, sa ataci mereu si sa fii agresiv incercand sa faci diferenta prin indrazneala si risc. asa se nasc marii invingatori, indiferent de domeniu (sport, cultura, evenimente politico-militare, etc..)

  • shumy-mania, vineri, 14.05.2010 21:54
    Hamiton

    Din pacate si in politica sunt asemenea oameni, unii ne conduc...iar istoria e plina de personaje instinctuale, viscerale, fara creier. Din pacate cu efecte nefaste. Putea sa-si aleaga alt sport, poate bungee jumping.

  • shumy-mania, vineri, 14.05.2010 21:56
    ...

    Am uitat, pe Hamilton nu-l compara cu Ham, n-are nici un sfert din creierul lui Schumacher.

  • shumy-mania, vineri, 14.05.2010 21:57
    ..

    :)cu schumacher, ai inteles

  • schumy1969, vineri, 14.05.2010 22:33
    ham-ham

    riscuri mari la monaco = masina in zid

  • 91Schumi06, sâmbătă, 15.05.2010 04:21
    E copil si el...

    Poate sa faca 30 de depasiri pe cursa,la finalul carierei vorbesc rezultatele,iar peste 50 de ani nu-si va mai aminti nimeni cate depasiri ai facut,ci se vor uita pe statistica la numarul titlurilor,victoriilor,etc...

  • Mclaren_Mircea_1984, sâmbătă, 15.05.2010 11:56
    @ shumy-mania

    Nu zice nimeni sa iti asumi riscuri nebunesti, sau sa iti pierzi complet capul riscand la nebunie. Dar sunt momentele critice cand trebuie sa lasi de o parte orice rationament si sa actionezi cu indrazneala si curaj pentru ca in acele momente decisive succesul/victoria sunt de partea celui temerar, de partea celui care isi urmeaza flerul, isi urmeaza instinctul nativ si reuseste ceva de-a dreptul sclipitor. Nu trebuie sa fii nici prea precaut, prea cerebral deoarece o astfel de strategie isi are limitele ei. Poti atinge un anumit nivle urmand aceasta metoda, dar pentru a atinge o treapta superioara de performanta trebuie sa ai acel feeling, sa simti care sunt momentele cand trebuie sa lasi garda jos si sa iti asumi riscurile aferente pentru a smulge victoria. Carl von Clausewitz argumenteaza foarte bine acest concept, aceasta strategie in probleme de strategie si tactica militara in prima jumatate a secolului XIX. In fine, asta e o alta discutie, eu doar vroiam sa subliniez ca nu ai cum sa castigi daca nu iti asumi riscuri in momentele critice, momentele cand trebuie sa iei o decizie, sa stai in defensiva si sa joci la ciupeala sau sa iesi la atac si sa incerci cu indrazneala sa faci diferenta. Marii lideri ai istoriei au avut in gena lor, in structura lor biologica acesta atitudine.