Hamilton: "N-aş fi putut termina cursa cu un singur schimb de pneuri"

Publicat luni, 11.06.2012 10:40 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton a admis că strategia cu două opriri la boxe a fost singura pe care a luat-o în calcul în drumul spre victoria obţinută la Montreal.

Lewis Hamilton a câştigat duminică Marele Premiu al Canadei, în ciuda faptului că a efectuat o oprire suplimentară la boxe comparativ cu principalul său rival, Fernando Alonso.

Chiar dacă iniţial strategia părea greşită după ce a devenit evident că spaniolul nu va mai intra la boxe, Hamilton a făcut o cursă de recuperare prin care i-a depăşit cu uşurinţă pe Sebastian Vettel şi Alonso.

Pilotul echipei McLaren susţine că acesta a fost unicul său plan pentru cursă, întrucât ştia că nu poate ajunge la linia de sosire cu o singură opriră la boxe.

"Nu am fost capabil să fac o singură oprire, cred că aş fi pierdut poziţii în pluton, aşa că o strategie cu două opriri a fost potrivită. Sigur că eram conştienţi de asta. Am intrat în cursă ştiind că vom face două opriri, iar când băieţii erau în spatele meu am avut senzaţia că Alonso va face o singură oprire. Am ştiut că trebuie să recuperez diferenţa şi să am grijă de pneuri. A fost unul dintre cele mai bune stinturi pe care le-am avut", a declarat britanicul.

Pentru Hamilton, victoria a avut şi un element sentimental, întrucât Montreal este circuitul unde în urmă cu cinci ani a obţinut prima victorie în Formula 1.

"Aici am câştigat primul meu Grand Prix. Ştiam că va fi dificil, m-am bucurat de fiecare minut şi sunt cu adevărat recunoscător. A fost una dintre cele mai plăcute curse pe care am avut-o până acum şi mă gândeam să termin în frunte. Nu mi-a venit să cred că am trecut linia de sosire. Sentimentul din interior a fost ca o explozie, despre asta este vorba în curse", a mai precizat el.

Via | FIA