Hamilton: "Mi-am irosit cei mai buni ani la McLaren"

Publicat miercuri, 19.06.2013 15:42 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton se teme că nu va deveni multiplu campion mondial şi sugerează că a plecat de la McLaren pentru că a considerat că acolo şi-a irosit cei mai buni ani din carieră.

Lewis Hamilton a devenit campion mondial în sezonul 2008 alături de McLaren, în doar al doilea sezon petrecut în Formula 1.

Britanicul nu a mai reuşit însă să repete acea performanţă şi afirmă că este îngrijorat de perspectiva de a nu mai avea timp să devină multiplu campion mondial.

"Timpul trece. Au trecut cinci ani de când am câştigat titlul mondial. Când eram în competiţiile inferioare câştigam un titlu în fiecare an sau la doi ani. Există mulţi piloţi care nu au câştigat titlul mondial, aşa că cel puţin sunt recunoscător că am unul, chiar dacă un singur titlu este mai puţin prestigios acum, după ce mulţi piloţi au unul. Acum există piloţi cu două, trei sau patru titluri şi asta te face special"

, a declarat britanicul pentru publicaţia The Sunday Times' Driving Magazine.

De asemenea, Hamilton a dezvăluit că acesta este motivul pentru care a plecat de la McLaren după şase ani, întrucât simte că şi-a irosit cei mai buni ani la o echipă care nu a fost capabilă să-i ofere un monopost suficient de competitiv pentru a câştiga trofee.

"Am ajuns în Formula 1 şi aproape am câştigat în primul an, apoi am câştigat în al doilea an. De atunci nu am mai avut niciun monopost cu care să concurez cu adevărat. Monopostul face diferenţa, aşa că pur şi simplu mi-am irosit cei mai buni ani", a adăugat el.

Via SkySports

  • coocu, miercuri, 19.06.2013 16:44

    nu mai plange vericule, ca uite si o echipa mare isi iroseste ani buni cu piloti precum alonso

  • Login, miercuri, 19.06.2013 17:31

    Marocanu' asta a avut parte de masini destul de bune, problema e ca le-a cam dat de garduri! Daca el n-a avut masini si se plange ce sa spuna Di Resta, Rosberg care s-au chinuit fara performante notabile! @cocule, Alonso n-a avut parte la Ferrari de masinile pe care le-a avut Hami la Mclaren. Dupa stiinta mea si a clasamentelor anilor trecuti Alonso s-a batut la titluri cu armata energizantelor condusa de Newey. Cu sanse. Ca ce-a facut Button in 2011 n-a contat. Abia anul asta Ferrari sunt peste Mclaren. Da tu esti hater alonso asa ca trecem cu vederea "obiectivitatea" ta.

  • pablo256r, miercuri, 19.06.2013 17:52

    coocu tu esti unul din cei care nu si-a luat bacul? Cum adica "o echipa mare isi iroseste ani buni cu piloti precum alonso". Alonso "e" piloti ? :)) Nu-i o declaratie prea frumoasa asta cu "Mi-am irosit cei mai buni ani la McLaren". Pana la urma Lewis s-a consacrat si a devenit un pilot important tocmai la McLaren. Din cate se pare a plecat la fix de la ei dar din 2015 nu se stie ...

  • chimi, miercuri, 19.06.2013 20:08

    si Kimi s-a irosit la Ferrari. A fost aproape de titlu, da ba una, ba alta si s-a saturat si el... tocmai cand facu si meclada o masina calumea. Da' nu-i nimic, a castigat cu Ferrari

  • chimi, miercuri, 19.06.2013 20:09

    *Kimi s-a irosit la McLaren. Asa am vrut sa zic, dar pierdu si la Ferry, e drept

  • adidor77, miercuri, 19.06.2013 21:59

    mda, cum uita omul de unde a plecat ! El a ajuns unde a ajuns datorita suportului acestei echipe si a lui Ron Dennis. Sa nu uite ce privilegiu a avut sa debuteze la o echipa ca McLaren. Sunt curios ce facea daca trebuia sa se afirme in F1 concurand cu un monopost Super Aguri, Toyota sau chiar Honda. In plus ar trebui sa-ti reaminteasca si cate puncte a pierdut din cauze personale.

  • cabrat, miercuri, 19.06.2013 23:00

    Bai coocu-le, mai cinta printre crengi....lasa-ne.............

  • Cyrus, miercuri, 19.06.2013 23:30

    Consider ca e o declaratie foarte obraznica. Cat a fost la McLaren, se batea in fiecare an pt victorii, si chiar le-a obtinut. Ba chiar spunea ca McLaren e cea mai buna echipa. Daca vroia titluri trebuia direct sa spuna ca vrea la Red Bull, pt ca doar ei au castigat titlurile din 2010 incoace, dar sa nu umble cu vorbe ca e doar o companie de energizante. Caci alte echipe capabile sa lupte pt titlu nu au fost. Ferrari se exclude, pt ca a fost chiar mai slaba decat McLaren. Si oricum, Ferrari nu cred ca s-ar cobori la nivelul de a aduce un cocolar in echipa

  • dany, miercuri, 19.06.2013 23:32

    degeaba va certati, nu e frumoas ca ham isi critica echipa care l-a adus in F1 si l-a facut un star, insa in principiu are dreptate! ca sa castigi in F1 trebuie sa fi un pilot foarte bun, sa ai o masina competitiva (cea mai rapida din campionat sau macar mai lenta cu o sutime decat cea mai rapida), sa ai noroc, si sa te simti bine si confortabil in cadrul echipei! in viitorul apropiat titlurile mondiale vor fi castigate de masina cea mai rapida, indiferant ca va fi pilotata de hamilton, alonso sau vettel! iar daca la red bull in ultimii trei ani ar fi fost di resta sau maldonado, oricare din ei ar avea acum in palmares 10-15 victorii, 20-30 podiumuri si poate ar fi avut sanse si la titlu...

  • 91Schumi06, miercuri, 19.06.2013 23:52

    Una peste alta, nu vad care e legatura intre Rosberg, di Resta, Alonso,Button sau kimi, si ceea ce a afirmat Hamilton. Dar sa spui ca la McLaren ti-ai irosit cei mai buni ani mi se pare o declaratie de "indian",nu una de britanic. Pai daca nu era McLaren, in speta Ron Dennis, probabil ca Hamilton ar fi fost

  • 91Schumi06, miercuri, 19.06.2013 23:53

    *,in cazul fericit, pilot in DTM.

  • Ferrari, joi, 20.06.2013 00:29

    91schumi-tu ai vreun dubiu ca nu e indian?Britanic doar in pasapoarte.

  • marian0904, joi, 20.06.2013 06:12

    Din pacate Ham isi da cu stangu-n dreptu'. Nu cred ca declaratia le vine bine si celor care lucreaza cu el acum, Mercedes GP. Practic nenea le-a zis-o ca el nu-i in stare sa fie CM decat daca are cea mai buna masina. Am auzit de prea multe ori de la piloti ale echipelor mari ca nu au masini bune. Premiant e Massa. Ar vrea sa incalece un RB si sigur ar fi in frunte. Sunt sigur ca RB ar fi scapat demult de Webber, dar Ham, care era in carti, a cerut si luna de pe cer sa vina la echipa austriaca. Baiatul era, vai, invatat sa fie si campion si gadilat la orgoliu. A crescut si trebuie sa se multumeasca numai cu gramada de bani. Pentru coronita trebuie sa MUNCEASCA mai mult. In plus, cred ca nu se simte prea bine singur printre straini. La McL era ca acasa.

  • Mirel, joi, 20.06.2013 08:16

    Sa debutezi la o asemenea echipa nu e de ici de colo. La Hamilton gura bate c...., o vorba romaneasca sanatoasa.Ce facea daca si-ar fi inceput cariera la, sa zicem, Sauber!

  • coocu, joi, 20.06.2013 09:41

    pablito, pablito... Daca pentru tine "piloti PRECUM Alonso" inseamna ca "Alonso E piloti" m-ai lasat paf. De unde ai auzit de Bac? Tv sau pe marginea drumului? Vezi greseli acolo unde nu sunt si iti asumi apoi rolul de critic pe seama lor. Ridicol!

  • ccmax, joi, 20.06.2013 10:14

    Dragi colegi de discutii. Cand am citit prima data titlul m-au apucat si pe mine nervii la ce declaratie nepotrivita a putut sa faca. Dar dupa aceasta am cautat pe un alt site sa citesc declaratia in engleza. Rezultatul este ca Hamilton nu a spus direct cuvintele din titlu. Parafrazand a spus pe scurt ca timpul trece, in afara de primii 2 ani masina a avut probleme (fara sa mentioneze problemele cauzate de el) si ca vrea sa ramana in istorie... Asa ca, remarc talentul jurnalistic la gasirea de titluri, Dar judecand dupa reactiile de pe commenturi, cred ca ar trebui mai multa seriozitate si responsabilitate pentru ca sunt multi utilizatori care va acorda incredere iar prin astfel de titluri ii inselati...

  • octav71, joi, 20.06.2013 10:53

    @ccmax: spre diferenta de tine eu am fost extrem de vehement la articolul legat de satisfactia Ferrari ca cei de la Mercedes a ajuns la tribunal. Apoi am citit stire pe mai multe siteuri si am observat ca ... nu s-a declarat asta. Ori in goana dupa stiri s-a mers pe cantitate, ori exista o problema clara de traducere. Alegerea este a celor de la Automarket(de a continua asa), la fel si a noastra(de a citi stiri auto in alta parte). Oricum, Hamilton (am citit si eu stirea in alta parte) nu a declarat ca a pierdut ani la McLaren. Este de mult timp in F1, are experienta in jungla aia, stie ca orice stangacie in declaratii se plateste mai devreme sau mai tarziu. @Automarket: puteti sterge acest post, dar sper macar sa il citeasca autorul articolului

  • daniel.popescu, joi, 20.06.2013 11:21

    @octav71: Sursa articolului este precizata la final, iar titlul ales de SkySports este foarte asemanator cu al meu: "Lewis Hamilton fears for his legacy after 'wasting away best years' at McLaren". Nu stiu de unde ai tras concluzia ca Hamilton nu a declarat asa ceva. E adevarat, el nu a mentionat McLaren in mod direct, dar este evident ca se refera la britanici din moment ce aceea a fost singura lui echipa in F1 inainte sa semneze cu Mercedes.

  • ccmax, joi, 20.06.2013 14:26

    @daniel.popescu Respect munca ta depusa aici si intru cu placere pe site-ul vostru. Totusi citind de mai multe ori declaratia lui Hamilton nu vad nicaieri afirmatia trecuta de tine in titlu la citat. Iar faptul ca si cei de la SkySports folosesc un titlu fals nu poate fi decat o oportunitate pentru voi de a fi mai buni decat ei.

  • octav71, joi, 20.06.2013 15:52

    @daniel.popescu: multumesc pentru raspuns. Ideea este ca ce au spus cei de la Skysports ati spus si voi +1%. In rest, suntem de acord, nu declarat in mod direct ca si-a risipit anii la McLaren. @ccmax: toti alearga dupa clickuri si cititori. Afirmatia este valabila atat pentru Automarket, cat si pentru Skysports. Citeste si ce commenturi are articolul original!

  • ferr, duminică, 23.06.2013 17:03

    Nu se refera in sine la echipa McLaren, cat se refera la monopostul McLaren. Adica oamenii aia de la McLaren au incercat sa-i ofere un monopost de top, dar nu s-a reusit. Fapt care a dus la irosirea anumitor ani. Vrea sa spuna ca degeaba concurezi in Formula 1 daca nu ai cel mai bun monopost, iti irosesti timpul astfel. Lucru foarte adevarat. A incercat Alonso in 2010 si 2012 sa le fure titlul celor de la Red Bull cu un monopost mult mai inferior, dar ghinionul l-a impiedicat. Titlurile s-au castigat cu cel mai bun monopost. Red Bull au avut mereu cel mai bun monopost. Si McLaren au fost rapizi, dar nu constanti. Apoi Brawn cu inovatiile sale. Red Bull care a driblat regulamentul ani la rand. Si-a irosit anii, dar vor veni si vremuri grele pentru Vettel, iar Hamilton are timp sa recupereze. Nimeni nu e invincibil sau nemuritor.

  • ferr, duminică, 23.06.2013 19:18

    alonso a pierdut pe mana lui in 2010 si 2012. Vettel a avut multe ghinioane sau nu a avut o masina buna de la inceput si Alonso putea sa profite; un adevarat campion chiar profita; dar Alonso a esuat lamentabil.