Hamilton, fără cuvinte după performanţa din calificări

Publicat duminică, 24.07.2011 13:07 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton a rămas fără cuvinte după locul doi obţinut în calificările de la Nurburgring, o performanţă la care nici nu visa înaintea acestei etape.

McLaren a început timid Marele Premiu al Germaniei, iar la finalul celor două sesiuni de antrenamente libere de vineri Lewis Hamilton a exclus orice posibilitate de a obţine pole position-ul.

Cu toate acestea, pilotul echipei McLaren a produs marea surpriză a calificărilor, reuşind să stabilească al doilea timp şi să fie cu numai 0.055 secunde mai lent decât Mark Webber. În plus, el a reuşit să-l devanseze pe Sebastian Vettel, care a obţinut nu mai puţin de şapte pole position-uri în primele 10 etape.

"Într-un fel am rămas fără cuvinte. M-am simţit foarte confortabil şi nu ştiu de unde am scos acest timp. Sper să obţin o înregistrare onboard pentru că mi-ar plăcea foarte mult să văd turul. Cred că turul meu a fost peste limită. Nu mă aşteptam ca monopostul să fie atât de bun. Cred că nimeni din echipă nu şi-a imaginat că vom fi atât de aproape de Red Bull şi că îi vom despărţi. Mă simt incredibil", a declarat fostul campion mondial.

Rezultatul lui Hamilton a contrastat puternic cu locul şapte obţinut de coechipierul său Jenson Button, care a acuzat lipsa de aderenţă pentru prestaţia sa. "M-am chinuit foarte mult. A fost foarte ciudat, monopostul nu a avut aderentă. A fost teribil, ceva nu a funcţionat", a precizat el.

Via | Reuters

  • Mclaren_Mircea_1984, duminică, 24.07.2011 14:12
    Brilliantttttttttt!!!!!!!

    A fost superb ultimul tur. Sa recuperezi -400 fata de Red Bull nimeni in acel tur, nimeni nu se astepta. A fost pur si simplu datorita talentului sau imperial, chiar daca si masian s-a comportat bine. Asteptam Lewis o plecare temerara, o frana violenta in primul viraj pe interior, treci de Webber si restul.... va fi istorie.... Go Go Lewis....

  • Mclaren_Mircea_1984, duminică, 24.07.2011 14:13
    masina*

    ..

  • mobius, duminică, 24.07.2011 14:27
    Nurbungring

    Ma astept la un start cu probleme si sper din tot sufletul ca Alonso sa treaca de primul tur. Bafta Alonso si Ferrari.

  • hellboy, duminică, 24.07.2011 15:00
    O cursa palpitanta se arata la orizont

    Sper la o clasare buna a lui Michael Schumacher, dar si la o victorie Ferrari. Parerea mea e ca Vettel o sa sufere mult in cursa asta, data fiind grila de start. Ham si Alonso o sa-i faca ture fripte. Inca o victorie Ferrari si felicitari pacaliciului pt calificari.