Hamilton face istorie in Formula 1

Publicat luni, 16.04.2007 19:17

Lewis Hamilton a acaparat toata atentia presei dupa cursa disputata ieri in Bahrain, eclipsandu-l pe Felipe Massa, castogatorul de la Sakhir. Motivul? Lewis a scris istorie duminica, devenind primul pilot din istoria Formulei 1 care reuseste trei podiumuri in primele sale trei curse in Formula 1.

"Am terminat pe locul doi in a treia cursa a mea. Nu se putea mai bine decat atat. Mai am de facut un singur pas si voi incerca sa il realizez in Barcelona"

, afirma tanarul pilot britanic.

Pe de alta parte, Martin Whitmarsh, unul dintre sefii Mclaren, a afirmat dupa Bahrain ca Lewis este liber sa se bata pentru titlul mondial. "In acest moment, clasamentul general are trei lideri la egalitate de puncte. Toti sunt favoriti la titlu. Nu l-am fi pus pe Lewis in masina asta daca nu am fi stiut ca se va bate pentru titlu in acest an. Totusi, nu vreau sa punem presiune pe el. Se descurca incredibil de bine deocamdata si isi va dori sa castige cursa viitoare, cea de la Barcelona. In mod sigur va castiga curse in 2007 si nu vad niciun motiv pentru care nu s-ar putea bate pentru campionatul mondial", afirma oficialul McLaren despre pilotul sau.

  • mihnea, luni, 16.04.2007 19:23
    lewis

    decat masina care e mai lenta chiar decat bmw..in rest nici eu nu vad motive, clar e peste alonso

  • alin, luni, 16.04.2007 20:11
    ha ha ha

    never nici o data nu o sa fie peste alonso este vb de maketing

  • billy, luni, 16.04.2007 20:16
    alin

    da, e vb de marketing, dar e vorba doar anul asta. Si daca Alonso continua asa, n-o sa mai fie nici problema asta. McLaren vor un campionat mondial, daca Alonso nu li-l poate da, Hamilton poate.

  • Giannig, luni, 16.04.2007 21:59
    Fernando & Lewis vs rest of the wolrd

    Bai da va manaca sa dati in Fernando. Nu puteti nega insa ca Massa arata ca un mic pirat sau maimuta. Mclaren nu ar fi aici daca nu venea Alonso. Ar fi fost pe nivelul de unde a plecat Kimi. Fernando lucreaza cu inginerii, Kimi doar se face. Daca pilotul campion nu e primadona sa-l puteti injura precum Schumacher, e neparat neghiob. Amintiti-va de Senna- nici lui nu-i placea sa se dea in spectacol. Kimi sunt sigur ca nu va lua nici un titlu. Massa m-a suprins cat de repede si-a revenit psihic, cred ca i-a adus-o Jean Todt pe maica-sa la Bahrain. Daca e ceva necunoscut in toata ecuatia pentru titlul 2007 acela e Massa. Hamilton se descurca de minune. Il stiu din cursele lui de GP2 dinainte sa-i auziti numele rostit in F1. Totusi nu are experienta sa-l joace si pe Alonso pe pista. Pentru Spania,cel mai important mare premiu pentru Fernando, cu toti vecinii lui din Asturias venind sa-l vada, cred ca Alonso va castiga. La Indianapolis in schimb, am putea sa vedem o prima victorie a lui Hamilton, daca nu cumva va veni mai devreme chiar la Monaco. Suntem la inceputurile sezonului, Fernando nu arata din ce e facut decat spre final. Si pe mine m-a enervat cand facea asta la Renault, dar acum ajuns sa-l apreciez. E sahist in timpul liber. Cand vom avea anul viitor un Mclaren cu 2 oameni capabili sa ia titlurile, atunci ne vom intoarce la zilele lui Prost si Senna. Cel putin pentru anul asta avem 4 candidati...va veni si al 5-lea? Viitorul chiar suna bine.

  • miri, luni, 16.04.2007 22:24
    pt geannig

    te inteleg ca te pasioneaza pilotii astia doi dar fiecare are dreptul la o pararere.in momentul de fata alonso nu a facut curse stralucite si eu sincer nu cred ca a "planuit" asta..putea sa aibe 30 de pct acum daca era asa bun cum zici tu...daca tu zici ca revine pe final inseamana ca probabil masina este optimizata mai bine spre finalul campionatului si cat cu parerea ta despre massa...nu inteleg de unde..a castigat pe drept? ciocu mic atunci ps: nu sunt fan massa nici ferrari dar incerc sa fiu obiectiv

  • mihaistoian, luni, 16.04.2007 22:47
    Bravo Hamilton

    Este adevarat ca Alonso lucreaza foarte bine cu mecanicii, dovada ca a pus masina Mclaren la punct foarte repede de cand a venit la echipa, dar si Lewis este foarte talentat, se vede ca a inceput de jos si a prins tainele karting-ului si GP2. Echipa va avea de castigat daca nu va impune reguli intre piloti, cel putin pana la jumatatea sezonului, dupa aceea cel mai bine pozitionat va fi sigur avantajat.

  • billy, luni, 16.04.2007 22:47
    giannig

    Stim din ce-i facut Alonso. Stiu ca in primul an l-am vazut cat pe ce sa-si piarda titlul spre sfarsit, un an in care a dominat copios. Stiu ca in al doilea an in care a luat titlul, l-a luat datorita unui motor spart la Ferrari, in finalul sezonului. Daca asta-i partea cea mai buna a lui alonso, cu pantalonii maro spre final de sezon, atunci nu mai zic nimic. Vremea luptelor Senna/Prost a apus de mult. Atunci erau barbati adevarati in F1, acum sunt niste papusi media, care niciodata nu vor strica imaginea sponsorilor prin lupte fara mila pe pista. Daca n-ai realizat asta, esti mai naiv ca baba Veta ce-l crede pe nastase viitorul tarii

  • Giannig, marţi, 17.04.2007 00:21
    ofticati ca a pierdut septuplul

    Rautati gratis frumos spuse e tot ce mai avem de acum sa impartim ca stirile s-au terminat. Rautatile la adresa lui Massa mi le-am permis pentru ca asta e topic legat de Hamilton, iar cei dinainte lauda pe Massa. Chiar Alonso a declarat ca nu mai e F1 un sport, ci un business si sunt perfect de acord. Realizati un lucru - a reusit sa ia 2 titluri cu o masina mai slaba. Ultimul care reusea asta era Senna in '91 pe Mclarenul Honda V12. Este abia inceputul sezonului si dupa o cursa nereusita i se canta prohodul. In loc sa va bucurati ca vom avea un nou sezon si mai spectaculos decat 2006, preferati sa vedeti curse fata gust a la Schuey. Acum avem 4(chiar 5?) piloti care isi vor roti pozitiile pe podium.

  • silviukimi, marţi, 17.04.2007 07:52
    2

    interesant

  • joeadrianblack, marţi, 17.04.2007 09:21
    pt toti de mai sus

    ce-ar fi daca a-ti incepe sa laudati ziua dupa ce a apus soarele??? (100% de acord, asta de mult nu mai e sport... nu se mai ciocnesc deloc la start frate...:)))) Daca Senna si Prost erau barbati ai sportului F1, Alonso, Massa si poate Kimi sunt barbati ai marketingului, care saracii inghit in sec si merg cu capul sus inainte si atunci cand li se spune "Cursa asta nu ai voie sa-l castigi. Ai inteles?... Da sefu. Iese din camera si minte la ziaristi ca I DO MY BEST... condoleante pt f1... :(

  • Alonso, marţi, 17.04.2007 10:23
    va reveni

    E un inceput pt hamilton..dar Alonso va fi la sfarsitul campionatului peste el..totusi sa nu uitam ca Alonso este campionu mondial si nu a avut adversar deloc slab sezonu trecut, pe Shumy care era un fenomen in f1

  • hakkinen, marţi, 17.04.2007 11:09
    FALS

    Vreau sa corectez afirmatia ca Alonso a castigat campionatul din cauza motorului spart al lui ciuma din ultima etapa....neluand in considerare manevra de la Monaco a ciumatului,doar magaria de la Hungaroring cand Kubica a fost descalificat si i s-a dat ciumatului un punct.Fara acel punct necurat,Alonso era campion inainte de ultima cursa.

  • billy, marţi, 17.04.2007 14:14
    hakkinen

    mai ia manualul de algebra. Daca nu sarea motorul in aer, nu pupa sclifalfonso titlul