Hamilton exclude o victorie Mercedes în China

Publicat marţi, 09.04.2013 12:44 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton a minimalizat şansele celor de la Mercedes de a repeta victoria obţinută de Nico Rosberg la Shanghai în sezonul precedent.

Mercedes a câştigat Marele Premiu al Chinei din sezonul precedent prin Nico Rosberg, în special datorită gestionarii optime a pneurilor, iar coechipierul său Michael Schumacher a plecat de pe poziţia a doua a grilei de start.

Totuşi, Lewis Hamilton nu crede că are şanse să repete succesul Mercedes de anul trecut, în ciuda unui start promiţător de sezon în care a urcat pe podiumul de premiere în cursa precedentă de la Sepang.

"Mercedes a fost într-o poziţie unică pe acest circuit anul trecut şi totul a funcţionat perfect. Pneurile sunt diferite în acest an, aşa că trebuie să anticipez că va fi uşor diferit de data aceasta. Probabil că nu va fi cazul să ne distanţăm în frunte. Ar fi incredibil ca monopostul să funcţioneze bine acolo şi să obţinem acelaşi rezultat", a declarat britanicul pentru publicaţia The Sun.

Acelaşi ton precaut îl are şi şeful Ross Brawn, care remarcă progresele făcute de Mercedes în debutul acestui sezon, dar admite că echipa trebuie să dezvolte în continuare monopostul pentru a putea lupta cu rivalii de la Red Bull sau Ferrari.

"Acea victorie a fost o mândrie pentru noi toţi şi una pe care sperăm să o întrecem în viitor. Sezonul nostru a început bine, poate chiar mai bine decât ne aşteptam, dar suntem pe deplin conştienţi că avem o diferenţă de recuperat şi că trebuie să menţinem nivelul de dezvoltare", a precizat el.

Via ESPNF1