Hamilton, atac dur la Alonso: "Fernando nu e un exemplu de urmat!"

Publicat vineri, 25.01.2008 12:20 de Mircea Meșter

Lewis Hamilton l-a atacat dur pe fostul sau coleg de la McLaren, Fernando Alonso, sustinand ca intreg comportamentul sau este o demonstratie despre cum sa nu reactionezi cand esti pus sub presiune de catre colegul tau de echipa.

"Alonso mi-a aratat cum sa nu ma comport ca pilot de Formula 1. Daca as fi pus in situatia in care s-a aflat Alonso anul trecut, as reactiona mult mai profesionist. Nu voi cere favoruri si, mai mult, nu voi accepta favoruri, de orice fel ar fi acestea, in lupta mea cu Heikki in 2008"

, sustine Hamilton, sugerand faptul ca Alonso i-ar fi impus lui Ron Dennis acordarea pozitiei numarul 1 in echipa.

In ceea ce priveste duleul sau din acest an cu Heikki Kovalainen, noul sau coleg, Hamilton explica: "Imi place corectitudinea si vreau ca heikki sa aiba exact aceleasi avantaje pe care le am si eu. Recompensa fiecaruia vine daca reuseste sa ma bata sau daca reusesc eu sa il inving. daca reusesti sa iti bati colegul pe aceeasi masina, cu acelasi motor si cu aceleasi pneuri, atunci poti spune ca esti mai bun ca pilot."

Britanicul sustine ca tinta sa in 2008 va fi titlul de campion: "Daca vorbim despre masina pe care o am la dispozitie, nu am nicio scuza in cazul in care nu castig campionatul in acest an. Anul trecut, singura scuza a fost faptul ca eram debutant. In plus, in acest sezon voi mai acumula experienta. Evident, intotdeauna e loc de greseli dar nu simt ca ar exista loc pentru erori majore", spune Hamilton, care in testele de ieri de la Valencia a terminat cu al cincilea timp.

  • ShArKy, vineri, 25.01.2008 13:36
    mdah...

    de parca tu ai fi...uite-te in spate sa vezi ce ai facut...nu ii statea mai bine lui mclaren akum daca il lasai pe alonso lider ? ca deh..de anu` acesta te bateai shi tu...shi nici nu recunosti ca ai folosit informatiile lui alonso sa setezi masina...

  • minime, vineri, 25.01.2008 14:36
    @sharky

    hai sa fim seriosi ... ce, alonso a recunoscut k a setat masina dupa raikkonen ?

  • eddy, vineri, 25.01.2008 15:45
    @sharky

    Hai sa zicem ca e adevarata treaba cu setarea masinii lui Hamilton dupa cea a lui Alonso. Atunci te intreb un lucru. De ce a mers mai bine Hamilton decat Alonso cand masinile erau identice din aproape toate punctele de vedere? Pt ca posibil e mai bun ca si el ceea ce lui Alonso nu i-a placut. Si pun pariu cu tine ca singurul motiv pt care a plecat de la McLaren este faptul ca teamul britanic ii trateaza pe ambii piloti la fel indiferent de palmaresul lor. Poate ca nu intotdeauna merita strategia asta, dar de ce sa furi visul unui pilot de a castiga o cursa sau chiar un campionat cum s-a intamplat cu Barrichello in era Schumacher de la Ferrari cand bietul brazilian nu a fost lasat sa castige curse ca nu cumva sa piarda titlul germanul. Si nici nu ma mira lacrimile de fericire a lui Barrichello cand in sfarsit a castigat in Germania in 2000 prima lui cursa. Lacrimile au fost de fericire pt ca abandonase germanul. Deci sa lasam treaba cu setatul monopostului pt ca nu aia e important cine iti seteaza masina si cum, ci cum se comporta pilotul pe circuit.

  • Cyrus, vineri, 25.01.2008 16:19
    Dupa razboi multi eroi...

    Sunt de parere ca rolul pilotului nu este doar a tine mainile pe volan si piciorul pe acceleratie, ci a participa activ impreuna cu intreaga echipa - tehnicieni, colegi, la testarea si setarea masinii.Nu sunt un fan al lui Alonso, dar totusi el a avut un rol foarte important la dezvoltarea si setarea masinii McLaren din 2007 - lucrul acesta il recunosc atit cei de la McLaren, cit si Alonso a repetat aceasta in repetate rinduri.Probabil e din cauza orgoliului unui dublu campion, dar el s-a simtit tradat de echipa, toata atentia fiind acordata lui Hamilton. Ca a procedat bine sau nu in sezonul 2007 cu McLaren - sincer, nu-mi bat capul, n-am de gind sa-l judec.Vom vedea cum se vor descurca cei de la McLaren fara Alonso, ma refer mai ales la Hamilton. Imi pare ca debutantul prea repede s-a umflat in pene, face niste declaratii de cazi in coada...Si imi pare, cel putin urmarind rezultatele testelor cu noul monopost, ca cam va ramine in urma noului sau coleg, Heikki. Vom vedea atunci cit de "profesionist" se va comporta cind va fi in urma colegului finlandez

  • kkk, vineri, 25.01.2008 16:31
    HamHamilton

    Altetea sa regala, Sfintia sa HamHAmilton, asta azi spune mere maine spune pere si raspoimaine prune si tot asa si mai departe. Tzangau asta de HamHamilton nu are nici o noima si ii mai infantil ca infantilitatea. Imi placea mercedes pana anu trecut dar asta era anu trecut anu asta imi doresc si sa castige Ferari (urasc epoca MS) numai sa nu il mai aud pe sfintia sa aberand aberatii aberante.

  • Marius, vineri, 25.01.2008 16:58
    Hmmm

    Nu pot sa nu remarc ca parerile sunt impartite... trebuie sa recunoatem ca baietelul asta a facut in fiecare campionat in care s-a dus aceeasi chestie... in primul an a invatat iar in al doilea an a luat titlul. Eu cred ca asistam la nasterea unui nou campion. Pentru a fi campion trebuie sa fii egoist sa dai mult din coate si sa fii foarte strong politic. Formula 1 s-a politizat foarte mult si trebuie sa faci lobby echipei ca poti sa fii on top. Hamilton este in momentul de fata noul Schumacher. Nu l-am apreciat niciodat pe german fiindca mi se parea prea egoist, prea ingamfat, prea multe... dar din pacate calitatile astea trebuie sa le ai ca sa fii mare campion. Imi pare rau ca nu a trait Senna sa ii dea o palma de fiecare data cand i se urca germanului la cap fiindca Senna facea o exceptie de la aceste reguli. Alonso e dublu campion mondial, Hamilton va fi un mare campion Schumacher probabil ca va detine toate recordurile pentru mult timp de acum incolo insa eu sunt din era S E N N A. Pentru mine nu va exista un pilot mai mare decat el.

  • ShArKy, vineri, 25.01.2008 18:13
    exemplu de curse : hungaroring shi interlagos

    sunt mai multe...dar remarc doar astea...cum de hamilton mergea ff rapid shi alonso abia abia facea timpi sub o secunda fata de el...sa nu zici cai de strategie...mie se pare mie sau au facut amandoi cate 2 opriri...nici de motor...e imposibil sa fi avut diferenta aia (daca alonso avea motor vechi shi hamilton nou )...in fine ...spun ca hamilton nu e in masura sa spuna asemenea lucruri despre alonso :) numai bine !

  • MP, vineri, 25.01.2008 18:49
    Frana Hamilton

    In momentul de fata nu se pot compara cei doi Alonso si Hamilton.... deocamdata tiganusul e numai un mic franar care are de invatat si cand o ajunge la doua titluri mondiale poate exista un grad de comparatie... sa nu uitam ca in `97 a existat - mult mai bun villeneuve - un debutant, iar cariera lui nu a stralucit niciodata extraordinar Villeneuve

  • de MP, vineri, 25.01.2008 19:12
    Hamilton

    Scuze, ... era vorba despre sezonul `96 ..... si referitor la faptul ca " teamul britanic ii trateaza pe ambii piloti la fel" mi se pare o mare "balarie" sunt atatia piloti care s-au plans de tratament ilegal - Watson, Prost, Montoya

  • Travis, vineri, 25.01.2008 19:43
    @Marius

    cei ca tine ma irita cel mai tare... cei care il fac pe basinosul asta de Hamilton noul Schumacher.... De unde atata noul Schumacher? asteapta si tu sa ia un titlu, doua sa poti sa zici asta.... ce argumente ai ca e asa extraordinar? ca a avut un sezon de debut de exceptie? si villeneuve a avut la fel si dupa sezonul de debut de exceptie si castigarea titlului s-a stins.. adevaratii campioni sunt cei care incep de jos, de la echipe mici, care invata inainte sa fie in top. Ai zis ca esti fan Senna.. ce, Senna a avut McLaren la sezonul de debut? sau Schumacher? nu... asa ca nu il mai ridicati atata in slavi pe descultul asta ca uitati ce masina are si ce masina au avut pilotii mari la debut.

  • eddy, vineri, 25.01.2008 22:41
    ce bine am ras

    ce iritati sunt unii de Hamilton (pentru putregaiurile de rasisti este tiganus si basinos si descult) ca la debutul lui a facut cat altii in 3 ani de curse(ma refer la Massa). vor cadea recordurile lui Schumacher ca perele in gura la natafletii de rasisti. doare ca un tanar colorat este mai bun decat un alcoolic, asa-i? o sa doara si mai tare cand va castiga campionatul in urmatoarele sezoane. ferrari nu are numai un pilot capabil de ceva treaba, iar alonso nu va avea masina necesara sa atace titlul.

  • DEMOnick, vineri, 25.01.2008 22:49
    Ce amuzanti sunteti...

    Teoretic, McLaren fara Alonso ar trebui sa fie in urma Renault-ului cu Alonso ca de... el era "miezu". In realitate nu stiu daca va fi asa si s-ar putea ca multa lume sa uite de Alonso. Cat despre Schumacher are dreptate cine spune ca a castigat ajutat. Stiinduse asigurat ca celalalt pilot nu va castiga cat el o sa fie pe pista practic nu avea de ce sa se streseze si putea trata cursa altfel decat celelalte echipe care nu aveau ordine de echipa. Ramane sa ne demonstreze ei care din noi ne-am inselat. Sa Inceapa Marele Show !!!

  • MP, vineri, 25.01.2008 23:59
    @de eddy

    Prietene.. de cand urmaresti acest sport ??.... pot sa-ti spun ca probabil cand eu urmaream cursele de F1 tu mergeai in picioare pe sub masa si bateai broasca cu nuiaua pe spinare .... Hamilton e un pilot care avut prilejul de a prinde un monopost bun iar atunci cand concura la acelasi nivel in F3 Euroseries cu N Rosberg, a cam fost batut de cel din urma ... si cred ca la acest nivel masinile sunt similare ......... pura intamplare........

  • eddie, sâmbătă, 26.01.2008 00:02
    ha ha

    Cine sa uite de Alonso?? Pardon,cat e Romania asta de mare si cat e Spania,stati voi linistiti ca are cine sa-l sustina pe Alonso,ca uita romanul din noi de el,mare branza, nu mai mancati atatea flanuri si deschide-ti bine ochii inainte sa vomitati si sa umpleti de spam site-ul asta, Ham Ham mai are mancat F1 si sa fi pilotat el o masina williams de ex prima oara si dupa aceea sa fie remarcat,hop top sacu in caruta la el, fac alergie la libidinosi, bleaa

  • deea_zanuka, sâmbătă, 26.01.2008 01:15
    bla bla bla

    Habar nu am de ce va infuriati asa______pana la urma nu mai este mult pana la statul f1 sh atunci vom vedea cine va fi cel mai bun>Totusi nu-mi dau seawma dk voi sunteti normali cand il comparati pe hamilton cu legende ca schumacher sau sennaSunt foarte curioasa daca rosberg sau sutil ar fi avut o masina mclaren ce ar fi facut/

  • eddy, sâmbătă, 26.01.2008 02:22
    @mp

    Nu stiu daca ma poti numi prieten atata timp cat arunci cu noroi in mine, dar sa stii ca urmaresc Formula1 de vreo 15-16 ani. Asta ar trebui sa-ti dea de gandit cam ce varsta as avea. Si iti mai dau un indiciu, sunt si casatorit si am si 2 copii.In ceea ce priveste norocul lui Hamilton de a prinde o echipa buna, sa stii ca norocul si la facut cu mana lui. Rosberg nu l-a batut pe Hamilton in Formula 3 Euroseries decat in 2004 cand Hamilton s-a clasat al 5-lea cu 68 de pct., iar Rosberg a terminat al 4-lea cu 70 de pct. Pt Hamilton era primul sezon in F3Euroseries, pe cand pt Rosberg era al doilea. In 2005 insa Hamilton a terminat primul cu 172 de pct. cu 78 de pct. mai mult decat al doilea clasat, Sutil. E adevarat ca Rosberg era deja in GP2 Series unde a castigat campionatul in anul acela, dar asta a facut-o si Hamilton un an mai tarziu. Deci nu stiu de unde ai luat tu chestia ca a cam fost batut de Rosberg dar cam gresesti.De altadata sa te documentezi cand vrei sa iti dai cu parerea despre vreun pilot.

  • tzitzi, sâmbătă, 26.01.2008 12:22
    gata cu cearta

    iar va certati prieteni? da' nu merita! asta-i F1 aici, nu fotbal! si ce daca Hamilton vorbeste urat de Alonso? si ca Raikkonen e alcoolic? si ca Massa nu a fost la debut la fel de bun ca Lewis? pai Massa a prins un Sauber la inceputul lui in F1.Si stiti si voi cum erau vremurile atunci. Hamilton are un Mercedes si asta e o diferenta enorma! sincer, pe baietii astia ii doare drept in piscot ca voi va certati aici si ii doare tot acolo de ceea ce spun lumea despre ei. Deci nu merita!

  • spawn!, sâmbătă, 26.01.2008 23:44
    OFFF!

    Va salut oameni buni.Am o parere despre acest subiect:cred ca aceasta cioara i s-a cam urcat sangele in cap,ca decand a intrat in f1,in spatele lui sant numai basini,imy scuzaty cuvantul,dar nu am putut sa rezist.Sa fim seriosi ,cand ALONZO concura contra lui shumi,asta era cu botu la tita(k sa intelegy la sfarc).FORTZA ALONZO si basitu asta o sa iasa cam repede din f1,din experienta.Muit la f1 din 92 cu ARTON SENNA.Va salut

  • spawn!, sâmbătă, 26.01.2008 23:51
    DA!

    SI INCA CEVA,AI DREPTATE TZITZI,FELICITARI CA STYY CUM SA GANDESTY.AM O ? PTR TOTI FANI FORMULA ONE:CINE VREA SA JOACE FORMULA ONE RFATOR?.CINE DA MA POATE CONTACTA PE:manolache_nicusor_yahoo.com.IAR DAK NU AVETY INSTALAT RFACTOR VA POT AJUTA.VA SALUT