Hamilton admite că Mercedes trebuie să progreseze în regim de cursă

Publicat luni, 15.04.2013 11:48 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton a evidenţiat că Mercedes nu are încă un monopost suficient de competitiv în regim de cursă, după ce în China a pierdut locul doi în favoarea lui Kimi Raikkonen.

Lewis Hamilton a plecat din pole position în Marele Premiu al Chinei, însă a fost depăşit de Fernando Alonso în turul cinci, iar ulterior a pierdut şi lupta cu Kimi Raikkonen pentru poziţia a doua.

Pilotul echipei Mercedes este mulţumit de a doua clasare consecutivă pe podiumul de premiere, însă avertizează că monopostul W04 are nevoie de îmbunătăţiri.

"Nu sunt sigur unde pierdem timp, dar ritmul general nu a fost unde trebuie şi cu siguranţă există câteva zone ale monopostului pe care trebuie să ne concentrăm. Avem câteva update-uri şi trebuie să continuăm să îmbunătăţim. Trebuie să aflăm unde pierdem timp, să încercăm şi să reuşim să îmbunătăţim", a declarat britanicul la finalul cursei de la Shanghai.

Dezamăgirea lui Hamilton de a termina cursa pe locul trei este cu atât mai mare cu cât Raikkonen a fost implicat într-un duel cu Sergio Perez în urma căruia şi-a avariat partea frontală a nasului monopostului. Deşi admite că defecţiunea l-a costat la stabilitate, finlandezul nu crede că aceasta a fost decisivă în stabilirea rezultatului final, întrucât într-o astfel de situaţie ar fi schimbat componentă.

"Am vrut să schimb nasul, dar cred că băieţii s-au uitat la aripa faţă la primul pitstop şi probabil s-au gândit că am pierde prea mult timp. Nu ştiu exact, dar monopostul a fost ok. Am fost surprins că nu s-a deteriorat prea mult, întrucât l-am lovit destul de tare pe Perez. Am fost puţin surprins că nu am avut mai multe probleme, dar monopostul a fost un pic subvirator şi am distrus pneurile faţă din această cauză", a explicat fostul campion mondial.

  • BALATESCU, luni, 15.04.2013 17:31

    IN REGIM DE CALIFICARI STAU FOARTE BINE MAI TREBUIE LUCRAT IN REGIM DE CURSA , ORICUM MONOPOSTUL ESTE SUPERIOR FATA DE ANUL TRECUT !!!