Hamilton: "2011 este cel mai prost al meu în F1"

Publicat vineri, 09.09.2011 10:55 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton consideră că traversează cel mai prost sezon din carieră în Formula 1 din cauza numeroaselor accidente şi controverse în care a fost implicat.

Lewis Hamilton a fost implicat în numeroase incidente în acest sezon, atribuite în primul rând stilului său mai agresiv de pilotaj.

Pilotul echipei McLaren a avut parte de două accidente majore şi a vizitat de mai multe ori comisarii de cursă pentru modul în care a luptat pe circuit împotriva rivalilor săi. Britanicul consideră că a devenit o "ţintă uşoară" pentru presă şi că 2011 poate fi considerat cel mai prost an al său în Marele Circ.

"Încerc să revin şi să obţin câteva rezultate bune. Simt că am un an mai rău decât cel anterior. Sunt o ţintă uşoară pentru că întotdeauna intru în probleme", a declarat el reporterilor prezenţi în paddock de la Monza.

În ultimele şase curse, Hamilton a înregistrat doua abandonuri, trei locuri patru şi o victorie în Germania, însă susţine că stilul său agresiv de pilotat nu poate fi considerat răspunzător pentru accidente.

"La Spa-Francorchamps (n.r - când s-a acroşat cu Kamui Kobayashi) a fost greşeala mea, dar nu s-a întâmplat pentru că am fost prea agresiv. Oamenii dau vina pe agresivitate, dar nu are nicio legătură cu asta. Nici măcar nu ştiam că este acolo. Voi continua să pilotez în modul în care o fac şi voi face tot posibilul să nu intru în probleme. Le voi oferi oamenilor mai mult spaţiu", a adăugat el.

În urma abandonului din Belgia, Hamilton a coborât pe locul cinci în clasamentul general şi are de recuperat 113 puncte fata de liderul Sebastian Vettel.

Via | BBC Sport

  • dumi_p, vineri, 09.09.2011 11:42
    Un dus rece...

    Un dus rece binevenit pentru Ham anul asta. La Spa e clar ca a fost vina lui. Ar fi pacat sa isi "calmeze" stilul de pilotaj - asta aduce sare si piper in curse.

  • F1-Racing, vineri, 09.09.2011 12:03
    dusuri pt ham

    Anul trecut a fost dus rece anu asta si mai rece ma gandesc sa nu inghete in 2012.

  • Mms, vineri, 09.09.2011 13:59

    A gresit de prea multe ori,a cauzat destul de multe accidente..chit ca nu a fost penalizat pentru ele.Face,intr-adevar,spectacol,insa e si un pericol cum s-ar spune..trebuie sa se maturizeze..daca reuseste,va fi poate cel mai bun.

  • Cyrus, vineri, 09.09.2011 14:56
    @Mms

    Mms, da, are viteza si poate sa depaseasca, dar ma indoiesc ca se va maturiza prea curand. 2007 a fost cel mai bun sezon al sau

  • Andrei, vineri, 09.09.2011 15:30
    @Hamilton

    Hamilton in cateva cuvine: rapid, talentat, sta foarte prost la orientarea in spatiu. Este usor sa depasesti si sa-ti busesti adversarul, asta o poate face oricine, pilotii talentati si valorosi depasesc fara sa-si buseasca adversarii. A avut noroc in 2008, se pare ca l-a parasit de mult. Alti piloti cresc in experienta si calitate, el bate pasul pe loc. Si inca nu s-a prins care si unde este problema.

  • Davidenko, luni, 12.09.2011 20:57

    Hamilton are nevoie de o echipa noua ....parerea mea ca se va maturiza daca va trece la o alta echipa.