Hakkinen: "Kovalainen va straluci la McLaren"

Publicat sâmbătă, 24.05.2008 11:48 de Daniel Popescu

Fostul campion mondial Mika Hakkinen crede ca Heikki Kovalainen va straluci la McLaren Mercedes dupa ce isi va adjudecca prima victorie in Formula 1.

Hakkinen a marturisit la Monaco ca a fost impresionat de performantele compatriotului sau in acest sezon si crede ca este doar o chestiune de timp pana cand Kovalainen va obtine prima victorie.

"Heikki m-a surprins pozitiv cu performantele sale. A facut o treaba foarte buna", a declarat Hakkinen. "Sunt sigur ca odata ce va avea cateva victorii in buzunar isi va spori increderea in sine si va fi capabil sa arate tot talentul de care ai nevoie pentru a fi un castigator constant de curse"

.

Pe de alta parte, fostul pilot al echipei McLaren crede ca Lewis Hamilton este sub presiunea de a oferi constant rezultate foarte bune. "Hamilton si-a inceput cariera la McLaren si sunt sigur ca a invatat foarte multe de la Fernando Alonso in prvinta setarii masinii si a modului de lucru cu echipa", a adaugat finlandezul. "Lewis este in situatia de a fi liderul echipei, este sub presiunea de a dezvolta masina, sa o faca rapida si sa demonstreze ce poate face. Cred ca cei doi piloti, iar Lewis cu siguranta, pot oferi performante consistente".

Intrebat ce se va intampla in cazul in care Kovalainen va incepe sa il bata constant pe Hamilton in curse, Hakkinen a replicat ca este prea devreme pentru a discuta despre astfel de lucruri. "Cred ca amandoi au sanse egale sa arate cat de buni sunt. Heikki are tot timpul din lume atat cat va continua sa faca o treaba buna. Dar il va bate el pe Hamilton? Este prea devreme sa spun".