Grosjean va pilota pentru Renault în antrenamente

Publicat sâmbătă, 29.10.2011 10:56 de Daniel Popescu

Renault îl va evalua pe Romain Grosjean în cadrul sesiunilor de antrenamente din Abu Dhabi şi Brazilia în perspectiva unui contract pentru sezonul 2012.

Renault îşi ia toate măsurile de precauţie pentru eventualitatea în care Robert Kubica nu va fi apt să revină în Formula 1 anul viitor. Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia britanică BBC Sport, echipa cu sediul la Enstone îl va evalua pe Romain Grosjean în antrenamentele din ultimele două Mari Premii ale acestui an.

Astfel, la Abu Dhabi, francezul îl va înlocui pe Bruno Senna în prima sesiune de antrenamente libere, iar la Interlagos va urca în cockpit tot în prima sesiune de antrenamente în locul lui Vitaly Petrov.

Grosjean este văzut de mai mult timp drept un potenţial înlocuitor al lui Kubica datorită performanţelor obţinute în acest sezon în GP2, competiţie în care a câştigat titlul. Francezul a mai concurat în Formula 1 în finalul sezonului 2009 tot pentru Renault, însă la vremea respectivă nu a reuşit să impresioneze, iar echipa a renunţat la serviciile sale.

Via | BBC Sport