Grosjean: "Nu ne gândim încă la titlu"

Publicat joi, 03.05.2012 11:23 de Daniel Popescu

Romain Grosjean insista ca Lotus nu se gândeşte încă la cucerirea titlului mondial, în ciuda rezultatelor promiţătoare din Bahrain.

După un debut de sezon relativ modest, Lotus a obţinut două locuri pe podiumul de premiere din Bahrain prin Kimi Raikkonen şi Romain Grosjean, la capătul unei curse în care monoposturile britanice au impresionat prin viteza.

Cu toate acestea, Grosjean susţine că obiectivul principal al echipei rămâne ocuparea locului patru în clasamentul constructorilor şi că titlul mondial este o ţintă îndepărtată pentru britanici.

"Sincer să fiu nu ne gândim acum la asta (n.r - câştigarea titlului). Obiectivul nostru este locul patru în clasamentul constructorilor şi pe asta ne concentrăm. Sunt câteva echipe mari în sport şi bineînţeles că vrem să luptăm cu ele, dar nu este niciodată atât de uşor într-un mediu atât de competitiv. Personal, prioritatea mea pentru acest an este să obţin puncte bune pentru echipa şi să progresez", a declarat francezul.

Totuşi, Grosjean este mulţumit de performanţele obţinute de Lotus în testele de la Mugello, pe lângă faptul că a ocupat prima poziţie în clasament în primele două zile de evaluare.

"Monopostul este din ce în ce mai bun pe măsură ce continuăm să muncim, ceea ce este grozav, pentru că suntem pe drumul cel bun cu schimbările pe care le facem. De asemenea, înţelegem mai bine cum funcţionează E20 decât la începutul sezonului, ceea ce ne oferă o idee mai clară despre modul în care putem obţine performante mai bune", a mai precizat el.

Via | TheF1Times