FOTA a pregatit un set de propuneri pentru FIA

Publicat luni, 20.10.2008 19:21 de Daniel Popescu

FOTA a pregatit in weekend un pachet de masuri pentru reducerea costurilor din Formula 1 pe care il va prezenta presedintelui FIA, Max Mosley, in cadrul unei intalniri la Geneva.

Echipele din Formula 1, reunite sub umbrela Formula One Teams Association (FOTA), au avut mai multe discutii pe parcursul Marelui Premiu al Chinei referitoare la modalitatile prin care costurile vor putea fi reduse incepand din sezonul viitor.

Intalnirea sefilor de echipa a venit in contextul in care FIA a anuntat vineri lansarea unei oferte pentru construirea unui motor standard in F1 pentru sezonul 2010.

Constructorii din F1 sunt impotriva unei astfel de schimbari radicale intrucat interesele lor in Marele Circ ar fi lezate.

Pe de alta parte, surse de incredere apropiate situatiei sustin ca FIA incearca prin acest anunt sa distruga unitatea echipelor din Formula 1. Desi sefii echipelor au refuzat sa comenteze natura discutiilor din acest weekend, surse interne citate de publicatia Autosport afirma ca toate cele 10 echipe au ajuns la o intelegere in privinta anumitor reglementari.

Astfel, echipele au pregatit un set de propuneri pentru reducerea costurilor care va fi prezentat presedintelui Max Mosley. Intalnirea dintre Mosley si FOTA va avea loc marti, 21 octombrie, la Geneva, iar presedintele FIA a invitat toate echipele sa participe la discutii.

Totusi, este foarte posbil ca numai presedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, si presedintele Toyota, John Howett, participe la discutii, dupa ce au primit un mandat de reprezentare din partea celorlalte echipe.