Formula 2: Marinescu, locul 13 în a doua sesiune de calificări

Publicat duminică, 24.06.2012 12:35 de Daniel Popescu

Mihai Marinescu va pleca doar de pe locul 13 în a doua cursă de Formula 2 de la Spa-Francorchamps după ce a pierdut controlul monopostului în calificări.

Şansele lui Mihai Marinescu de a termina pe podium a doua cursă de Formula 2 de pe circuitul de la Spa-Francorchamps sunt pur teoretice după ce o greşeală comisă în calificări l-a împiedicat să-şi arate întregul potenţial.

Braşoveanul în vârstă de 23 de ani a parcurs doar cinci tururi, iar cel mai bun timp al său a fost 2:05.688, înainte de a pierde controlul volanului şi de a rămâne blocat pe circuit cu nouă minute înainte de final.

În urma incidentului, sesiunea a fost întreruptă timp de mai multe minute, iar Marinescu nu a mai avut posibilitatea de a reveni pe traseu pentru a-şi îmbunătăţi timpul.

Astfel, timpul stabilit în prima parte a sesiunii a fost suficient doar pentru a ocupa locul 13 pe grila de start, la aproape două secunde în spatele lui Luciano Bacheta, liderul clasamentului general urmând să plece din pole position.

A doua cursă de Formula 2 de la Spa-Francorchamps va avea loc duminică cu începere de la ora 15:15, ora României, şi va fi transmisă în direct pe posturile de televiziune Sport.ro şi MotorsTV.