Force India: "Avem nevoie de clasări duble în puncte pentru a lupta cu McLaren"

Publicat vineri, 17.05.2013 13:38 de Daniel Popescu

Force India consideră că singura modalitate prin care poate rămâne în faţa celor de la McLaren în clasamentul constructorilor este să termine cursele cu ambii piloţi în puncte.

Force India a profitat la maxim de debutul modest de sezon al celor de la McLaren şi s-a evidenţiat ca cea mai bună echipă din plutonul de mijloc, ocupând locul cinci în clasamentul constructorilor.

Totuşi, o serie de incidente pe circuit şi la boxe au făcut ca echipa să aibă un avans de numai trei puncte în faţa rivalilor de la McLaren, iar şeful adjunct Bob Fernley crede că este esenţial ca Paul di Resta şi Adrian Sutil să puncteze cu regularitate.

"Pentru a avea o oportunitate să ne menţinem în fata McLaren, nu numai că trebuie să muncim pentru a rămâne în formă, dar trebuie să ne asigurăm că avem două monoposturi în puncte. Aceasta este slăbiciunea noastră în acest moment, nu avem ambele monoposturi în puncte când exista această oportunitate. Putem recupera, trebuie doar să ne asigurăm că obţinem rezultate", a declarat el pentru publicaţia britanică Autosport.

Fernley a admis însă că Force India s-a îndepărtat de plutonul de top format din Red Bull, Ferrari, Lotus şi Mercedes  în urma upgrade-urilor introduse la Marele Premiu al Spaniei.

"Unele upgrade-uri au funcţionat, pentru altele trebuie să ne întoarcem la design, dar este acelaşi lucru pentru toată lumea. Probabil că primele patru echipe s-au îndepărtat de noi un pic. Cei de la McLaren sunt în jurul nostru şi se poate întâmpla să-i ţinem în spate sau să ne depăşească. Va fi foarte greu să-i ţinem în spate", a adăugat el.

Via Autosport