FIA clarifica regulamentul motorului standard

Publicat vineri, 17.10.2008 11:51 de Daniel Popescu

FIA a anuntat ca fiecare constructor din F1 va putea sa isi construiasca propriul motor, insa numai cu respectarea unui anumit design.

Forul mondial a anuntat vineri ca va deschide o oferta pentru motoare standard in Formula 1 incepand din sezonul 2010.

In acest sens, un purtator de cuvant al FIA a confirmat ca regulamentul tehnic al Formulei 1 va fi modificat.

Astfel, constructorul desemnat de FIA va stabili un anumit design pentru motorul standard, iar constructorii care activeaza in Formula 1 vor avea posibilitatea de a construi propriile unitati.

Totusi, acestia din urma vor fi obligati sa respecte designul impus de constructorul agreat de FIA. Totodata, echipele independente vor putea achizitiona motorul direct de la terta parte agreata de FIA.

"FIA intentioneaza sa modifice regulamentul pentru a solicita tuturor competitorilor din Formula 1 sa utilizeze motoare standard. Providerul va stabili un design detaliat si va oferi fie motoare construite in totalitate, fie designul detaliat pentru a permite competitorilor sa-si construiasca propriul motor standard".

"Cand competitorul decide sa construiasca o parte sau intregul motor standard, providerul va ajuta FIA sa se asigure ca toate motoarele au fost construite in concordanta cu acest design", a declarat un purtator de cuvant al FIA.

Anuntul FIA a luat prin surprindere constructorii din Formula 1 si vine cu numai cateva zile inainte de intalnirea lui Max Mosley cu sefii echipelor. In prezent, in Formula 1 activeaza 6 constructori: Ferrari, Mercedes, BMW, Renault, Toyota si Honda.

  • bobovis, vineri, 17.10.2008 12:03
    constructor agreat.........

    ......cin' sa fie???.....cine da mai mult???......ca nu sunt prea multi de luat in seama..........

  • alex_capruciu, vineri, 17.10.2008 12:13
    Ferrari cine naiba sa fie

    devine din ce in ce mai clar, F1 nu mai este ce a fost iar criza mondiala o sa loveasca din plin in acest sport :((

  • TeamClown, vineri, 17.10.2008 12:23
    ....

    Chiar credeti aberatia asta de scuza? Scuza mondiala pe naiba.

  • michelle_b, vineri, 17.10.2008 12:27
    eu cred ...

    ca nu poate fi nici unul dintre constructorii actuali, deoarece se refera la "terta" parte: "FIA va deschide astazi oferta pentru atragerea unei terte parti pentru furnizarea de motoare". oricum e o mare aberatie si am si spus si care e solutia, la cealalata stire ...

  • ctlnmihai, vineri, 17.10.2008 12:31
    Comentariu

    Nu este vorba de criza mondiala..singura solutie este eliminarea din functii a celor 2 - Mosley si Ecclestone care au distrus acest sport

  • marianescu, vineri, 17.10.2008 12:40
    e de-a dreptul absurd...

    zau asa, astia parca au innebunit! E clar ca daca o tin tot asa, curand o sa se nasca o alta FORMULA 1, sper eu mai "normala la capul ei" si - mai ales - IMPARTIALA!