FIA ancheteaza incidentul dintre Alonso si Hamilton

Publicat sâmbătă, 04.08.2007 19:00 de Daniel Popescu

Oficialii Federatiei Internationale de Automobilism (FIA) vor cerceta incidentele petrecute intre Fernando Alonso si Lewis Hamilton din finalul calificarilor de sambata.

Alonso a obtinut un controversat pole position in defavoarea debutantului Hamilton dupa ce britanicul nu a reusit sa parcurga ultimul tur rapid de pista, intrucat spaniolul a intarziat sa iasa de la boxe. Mecanicii au avut ceva probleme la masina lui Alonso, insa spaniolul a mai ramas circa 10 secunde la boxe, in timp ce Hamilton astepta in spatele lui. Din cauza intarzierii, Hamilton nu a putut sa completeze ultimul tur rapid.

Dupa calificari, FIA a decis sa investigheze incidentul, iar seful echipei, Ron Dennis, a fost chemat sa raspunda la cateva intrebari. De asemenea, FIA va asculta conversatiile radio referitoare la acel pit stop.

  • reddog, sâmbătă, 04.08.2007 19:13
    aha,

    pai ce vroia Hamilton sa fak intrun tur ? sa-l bata pe Alonso? nu cu ce cauciucuri a incaltat...

  • ga2007, sâmbătă, 04.08.2007 19:17
    Se invarte roata?

    Anul trecut Michael Schumacher la Monte Carlo a plecat din spatele grilei pt. un gest deliberat de a-i bloca turul rapid al lui Alonso.Sunt curios sa vad ce se intampla in acest caz.

  • cossandu, sâmbătă, 04.08.2007 19:17
    ...

    poate plateste sefu iar mita la cineva si nu o sa fie nici o penalizare :)

  • Giannig, sâmbătă, 04.08.2007 19:20
    la naibii omule

    Eu nu prea am inteles ce a avut in cap Alonso...serios cu lucruri din acestea intre cei 2 piloti Mclaren vor fi animozitati. Daca Alonso ar fi fost Schuey (fa orice sa castigi si la naibii cu regulile) as fi inteles, dar nu pricep cum de a simtit sa faca asta acum. Ar putea risca o declasare cu 2secunde sau o stergere a timpilor.