Ferrari va testa un spaniol de 20 de ani

Publicat luni, 22.10.2012 17:45 de Daniel Popescu

Ferrari a anunţat că îi va oferi un test spaniolului Daniel Juncadella ca premiu pentru titlul câştigat în acest sezon în competiţia Formula 3 Europa.

Programul pentru tineri piloţi al Scuderiei Ferrari include şi un test cu monopostul de Formula 1 acordat anual campionului din competiţia Formula 3 Europa. În acest an a venit rândul spaniolului Daniel Juncadella în vârstă de 20 de ani, care va urca la volanul unui monopost de Formula 1 pe circuitul de la Vallelunga în 9 noiembrie.

Chiar dacă admite că testul nu îi va deschide porţile spre o carieră în Formula 1, Juncadella este încântat de oportunitatea pe care a primit-o.

"Este ceea ce fiecare pilot de curse vrea să facă încă din prima parte a carierei. Pentru mine este un vis devenit realitate. De când a fost anunţat premiul la începutul anului a fost ceva ce am vrut să câştig", a declarat el pentru publicaţia Autosport.

Pe lângă testul cu Ferrari, Juncadella va participa şi la teste din competiţiile Formula 2, Formula Renault şi Campionatul German de Turisme.

Via Autosport