Ferrari va testa anul viitor primul motor V6 de 1.6 litri pentru 2014

Publicat vineri, 02.09.2011 10:19 de Daniel Popescu

Ferrari a dezvăluit că va evalua anul viitor primul primul prototip de motor V6 de 1.6 litri, care va fi utilizat în Formula 1 începând din sezonul 2014.

Aproximativ doi ani şi jumătate ne despart de schimbarea radicală a regulamentului tehnic al Formulei 1, care prevede renunţarea la motoarele V8 de 2.4 litri în favoarea unor unităţi V6 de 1.6 litri.

Timpul este însă scurt pentru dezvoltarea unor motoare competitive, motiv pentru care Scuderia Ferrari a alocat deja resurse pentru acest nou proiect. Planurile actuale prevăd evaluarea primului proţopit de motor V6 în cursul anului viitor, potrivit declaraţiilor lui Luca Marmorini, şeful departamentului de motoare.

"Avem o activitate intensă. Evident, ne concentrăm şi pe acest an, nu numai pe anul viitor. Ştim că nu sunt atât de multe şanse să modificăm motorul în termeni de hardware, dar în acest an activitatea în departamentul motoare a fost intensă pentru a sprijini dezvoltarea aerodinamică. În ceea ce priveşte 2014, un grup de oameni a început deja să dezvolte acest motor. Timul pare să fie lung, dar cu siguranţă este o schimbare atât de mare în regulament încât necesită mult timp. Am început să lucrăm intens la asta. Vom testa un fel de prototip de motor pe parcursul anului viitor", a declarat italianul.

Ferrari nu a explicat exact dacă va testa motorul pe un monopost de curse, însă cel mai probabil va fi vorba doar despre o evaluare pe bancul de probe.

Via | F1Pulse

  • cristi, vineri, 02.09.2011 13:20
    ce e ăla?

    proţopit ?

  • slabanoul, vineri, 02.09.2011 17:04
    @cristi

    etimologic no'iunea este derivata din protzap. O kesite care prin rotire haiduceasca praiejte miei, porci, boi. Intreaba-l pe poietashul Mirciuca Dinescu

  • Cyrus, vineri, 02.09.2011 18:45
    Inca una :)

    "Timul pare să fie lung, dar cu siguranţă este o schimbare ..."