Ferrari va face o demonstraţie de F1 în Qatar

Publicat vineri, 20.01.2012 10:38 de Daniel Popescu

Ferrari a dezvăluit că Marc Gene va face o demonstraţie de Formula 1 la Qatar Motor Show cu un monopost din sezonul 2008.

Ferrari va ajunge pentru prima oară în statul Qatar la sfârşitul acestei săptămâni, când va participa la un eveniment care precede Qatar Motor Show.

Cu această ocazie, Scuderia Ferrari va face o demonstraţie de Formula 1 cu monopostul F2008 din urmă cu patru ani, iar la volanul acestuia va urca Marc Gene, unul dintre cei mai vechi piloţi de teste ai echipei italiene. Evenimentul este organizat de Shell, furnizorul de combustibil al celor de la Ferrari şi unul dintre cei mai longevivi parteneri ai echipei.

"Este întotdeauna frumos să aducem Formula 1 aproape de public în astfel de ocazii. În această parte a lumii creşterea interesului pentru sporturile cu motor este vizibilă cu ochiul liber, parţial datorită eforturilor unor companii majore precum Shell", a declarat spaniolul.

Qatar încearcă de mai mult timp să se apropie de Formula 1, cel mai important pas fiind colaborarea strânsă cu Williams, care deţine un centru de cercetare în această ţară. Anterior au existat speculaţii privind interesul Qatar National Bank, banca naţională a statului, de a se implica financiar la echipa britanică. De asemenea, Qatar găzduieşte şi o cursă anuală de MotoGP.

Via | Ferrari