Ferrari tintesc prima victorie dupa 2001

Publicat miercuri, 21.05.2008 15:35 de Daniel Popescu

Stefano Domenicali a marturist ca obiectivul Scuderiei Ferrari pentru cursa de la Monaco este obtinerea primei victorii dupa 2001.

Seful echipei italiene spera ca Ferrari sa intrerupa sirul de 7 curse fara victorii in Marele premiu al statului Monaco din acest weekend.

"Nu am mai castigat aici de 7 ani, asa ca ar fi bine sa inversam acest trend in acest an", a declarat Domenicali. "In ultimii 6 ani, un Ferrari a fost cel mai rapid de pe pista, dar asta nu a fost suficient pentru a castiga. De fapt, chiar si in anii in care am dominat sezonul, cum ar fi 2002 si 2004, nu am reusit sa ne asiguram primul loc.

Acesta este intotdeuna un eveniment dificil, dar fara indoiala mergem acolo cu intentia de a castiga, desi suntem constienti ca poate nu va fi posibil din cauza numeroaselor lucruri care se pot petrece pe strazile din Monte Carlo, ca de exemplu vremea, intrarea Safety Car-ului si, bineinteles, importanta unor calificari bune".

Michael Schumacher este pilotul care a obtinut ultima victorie pentru Scuderia Ferrari la Monaco, intr-o cursa dominata autoritar de Scuderia de la Maranello.