Ferrari: "Sistemele McLaren copiate de la Ferrari trebuie sa dispara"

Publicat miercuri, 19.12.2007 18:21

Directorul tehnic al celor de la Ferrari, Aldo Costa, sustine ca McLaren a beneficiat din plin de faptul ca a avut acces la datele Ferrari in 2007. Chiar daca nu a copiat direct sistemele utilizate de italieni, faptul ca a beneficiat de un punct de comparatie a fost avantajul pe care echipa britanica l-a avut anul trecut.

"Elementul principal in toata aceasta poveste nu a fost faptul ca McLaren ar fi copiat perfect solutiile mecanice Ferrari, lucruri care este clar ca deja exista in Formula 1. Astazi, cand stam in fata tehnologiilor moderne, este greu sa scoti ceva nou din senin. Dar cel mai important lucru a fost faptul ca, avand documentele in maini, dispuneau de demonstratia utilitatii sau inutilitatii unor solutii. In aceste conditii, puteau sa accelereze procesul de implementare pentru a avea aceste sisteme pe masinile lor. Aici e cea mai grava problema", sustine Costa.

Oficialul ferrari a dat chiar si solutia pe care el si echipa sa o gasesc acceptabila in conditiile actuale: "Sistemele Mclaren care ar fi putut fi copiate ar trebui sa dispara complet. Ar fi mult mai corect", spune Aldo Costa.

  • cosmin, miercuri, 19.12.2007 21:26
    disputa

    cei de la Mclaren suntjalnici. incearca din rasputeri sa le ia fata celor de la ferrari dar nu pre l-a iasa pentru ca sunt mai salbi. asta e trebuie sa inteleaga nivelul lor si sa recunoasca ca sunt depasiti, au fost de pasiti si in trecut si vor fi depasiti si in viitor. asta e viata cei de la scuderia ferrari au fost, sunt, si vor fi mereu cu un pas inaintea tuturor.

  • schumacher13, miercuri, 19.12.2007 23:45
    ...DA

    In mare parte ai dreptate, ferrari the best !!!

  • billy, joi, 20.12.2007 02:39
    eh, in sfarsit

    ceea ce eu spuneam de mult confirma si Costa. M-am certat prin multe locuri cu tot felul de "specialisti" care incercau sa-mi explice ca McLaren nu are o masina ce sa semene cu Ferrari si din acest motiv nu trebuie pedepsita. Degeaba veneam eu cu eplicatii legate de cercetare/dezvoltare si ce pasi uriasi poti face in momentul in care stii ca un drum a fost batut de cineva si da/nu da rezultate...pentru Beavis si Buthead-zii de pe aici nu prea conta aia

  • kimi, joi, 20.12.2007 19:58
    anti_mclaren

    dupa mn.....McLaren ar trebui scoasa din formula 1 si Ferrari sa plateasca o amenda de 200 mil$$.....pt de la ferrari a plecat totul

  • cris, vineri, 21.12.2007 00:27
    fraieri

    Sunteti patetici fratilor; faceti si voi un bine omenirii si nu mai vorbiti.