Ferrari revine la sistemul de evacuare de la începutul sezonului

Publicat miercuri, 06.06.2012 09:26 de Daniel Popescu

Ferrari va utiliza în Canada un sistem de evacuare asemănător cu cel de la prezentarea oficială a noului monopost, potrivit presei italiane.

Ferrari pregăteşte un nou update pentru monopostul F2012 în perspectiva Marelui Premiu al Canadei de la sfârşitul acestei săptămâni.

Întrucât tracţiunea joacă un rol esenţial pe circuitul de la Montreal, Scuderia a decis să revină la sistemul de evacuare utilizat cu ocazia prezentării oficiale a noului monopost pentru sezonul 2012.

Informaţia a fost dezvăluită de publicaţia italiană Omnicorse, care susţine că această configuraţie a evacuării nu a fost eficientă iniţial din cauza modului deficitar în care echipa a utilizat noile pneuri Pirelli. Între timp, Ferrari a remediat aceste probleme şi este încrezătoare că această configuraţie va ajuta echipa să-şi îmbunătăţească performanţele în Canada.

În schimb, potrivit sursei citate, Ferrari a renunţat la ideea de a modifica configuraţia radiatoarelor, considerând că acest pas nu mai este necesar în lumina schimbării suferite de sistemul de evacuare.

După un debut dezamăgitor de sezon, Ferrari a înregistrat progrese constante începând cu Marele Premiu al Spaniei, iar Fernando Alonso ocupă prima poziţie în clasamentul general cu 76 de puncte.

Via | Omnicorse