Ferrari renunţă complet la dezvoltarea monopostului

Publicat miercuri, 16.10.2013 15:21 de Daniel Popescu

Ferrari a anunţat că nu va mai dezvolta noi componente pentru actualul monopost, chiar dacă riscă să piardă locul doi în clasamentul constructorilor.

Ferrari a decis să se concentreze integral pe dezvoltarea monopostului de anul viitor, astfel că în prezent nu mai dezvoltă noi componente pentru F138.

Totuşi, echipa are câteva update-uri pregătite din timp pentru următoarele curse, iar acestea vor fi livrate conform programului stabilit iniţial.

"Ne concentrăm deja 100% din activitate pe 2014. Încă mai avem câte ceva de adus pe circuit, dar departamentul tehnic se dedică integral proiectului de anul viitor. Este o mare provocare pentru toată lumea", a declarat Stefano Domenicali, şeful Scuderiei Ferrari.  

Echipa a luat această decizie în ciuda faptului că riscă să piardă locul doi în clasamentul constructorilor, întrucât are un avans de numai 10 puncte în faţa celor de la Mercedes şi de 33 de puncte în faţa rivalilor de la Lotus. De altfel, Domenicali a admis că misiunea din ultimele patru curse ale sezonului va fi dificilă prin prisma progreselor arătate de cele două echipe.

"Lotus pare să fi găsit un ritm bun de calificări, foarte apropiat de al nostru şi poate chiar un pic mai bun. Sunt foarte buni şi la gestionarea pneurilor, aşa că dacă se califică în faţa noastră este dificil. Pe de altă parte, Mercedes are cu siguranţă un ritm mai bun în calificări şi dacă sunt în frunte în cursă cu un alt competitor precum Lotus va fi dificil. De aceea, cred că sunt competitori puternici şi trebuie să rămânem pe locul doi până la finalul sezonului", a adăugat el.

Via ESPNF1

  • GrosJan, miercuri, 16.10.2013 17:42

    in sfarsit devine stire oficiala. Mai ieftin, fara stres si cu aceleasi rezultate :)))))

  • hasu, joi, 17.10.2013 21:17

    Asta are o varza in loc de cap.Sa debitezi asa prostii e o performanta.De aia Alonso o mai da prin balarii citeodata.Pina nu pleaca Domenicali,astia nu fac nici o brinza.

  • neamu, vineri, 18.10.2013 10:16

    Haleluia