Ferrari propune eliminarea antrenamentelor de vineri

Publicat marţi, 25.05.2010 15:32 de Daniel Popescu

Ferrari sprijină eliminarea antrenamentelor libere de vineri din cadrul Marilor Premii şi înlocuirea acestora cu sesiuni de teste în timpul sezonului.

Pe lângă stabilirea noului furnizor de pneuri şi a detaliilor privind reintroducerea sistemului KERS, echipele analizează posibilitatea de a modifica structura unei etape de Formula 1 începând din sezonul viitor.

Până acum nu au existat niciun fel de informaţii privind eventualele modificări, însă Ferrari a dezvăluit marţi ca una dintre variante este renunţarea deficinitva la cele două sesiuni de antrenamente libere din ziua de vineri.

Italienii considera ca sesiunile de teste din timpul sezonului, foarte populare până în sezonul 2008, ar avea o importantă strategică mai mare pentru echipe decât cele 180 minute alocate pentru antrenamentele din prima zi.

"Cu siguranţă (n.r - sprijinim această idee), atât timp cât testele vor avea loc din nou între curse. Avem nevoie de teste pentru a încerca monopostul, pentru a experimenta, mai ales noi, care transferam tehnologie maşinilor de stradă. În plus, vrem să folosim din nou circuitul de la Fiorano, în care am investit bani: suntem constructori, nu oameni pentru care cursele reprezintă un hobby", a declarat Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari.

Renunţarea la cele două sesiuni de antrenamente libere de vineri poate fi pusă în aplicare numai cu acordul tuturor celorlalte echipe din Formula 1. Vă reamintim că testele din timpul sezonului au fost interzise începând din sezonul 2009 ca măsură extremă de reducere a costurilor în Formula 1.

Via | Gazzetta dello Sport

  • schumy1969, marţi, 25.05.2010 17:45
    antrenamentele de vineri

    nu se poate elimina si cursa de duminica?

  • ctlnmihai, marţi, 25.05.2010 18:55
    schumy1969

    Cursa nu...iti dai seama ca daca s-ar elimina si cursa n-ar mai avea Alonso pe cine sa depaseasca si implicit fanii acestuia n-ar mai avea ptr. cine sa-si exprime admiratia

  • BobbyNeamu, marţi, 25.05.2010 19:58
    dragute comentarii....

    Nu puteti sa incercati sa fiti impartiali cand auziti ideile echipelor adverse? S-a facut doar o mica propunere..... Cand am citit titlu credeam ca sunt nebuni, dar au nevoie sa evolueze si poate ca vor face asta mult mai bine in sesiunile de teste decat in antrenamentele dinaintea curselor. Totusi ar fi pacat...nu am mai avea pe ca sa pariem vinerea:P...

  • ctlnmihai, marţi, 25.05.2010 23:17
    BobbyNeamu

    acum sa fim sinceri..Ferrari au fost singurii care au oprit evolutia monopostului 2009 ,la nici jumatatea sezonului trecut.Daca n-a reusit in perioada aceea destul de lunga dupa parerea mea sa faca un monopost competitiv ,crezi ca vor reusi sa dezvolte monopostul in sesiunile de teste dinaintea fiecarei curse?? Eu cred ca nu

  • KalEl, marţi, 25.05.2010 23:59
    @antrenamente

    eu cred ca toata chestia asta a plecat de la ALONSO. cu siguranta a vorbit cu montezemolo sa mai reduca antrenamentele astea, oricum mai rau fac antrenamentele astea, mai strici o masina doua ... nimic interesant. Asa ca alonso s-a gandit k ar fi bine sa nu mai existe antrenamente. cursa trebuie sa existe, asa zice alonso. de asemnea am vorbit cu miki alexandrescu si se pare ca alonso a gasit solutia pentru criza economica a romaniei. alonso este cu adevarat un ZEU !!!

  • BobbyNeamu, miercuri, 26.05.2010 00:58
    @ctlnmihai

    Nu spun ca asa trebuie facut, dar ei au vazut ca sunt in spatele celor de la Red Bull, si cu toate ca e posibil sa ai dreptate si sa nu realizeze mare lucru, sunt obligati sa incerce orice...nu pot sa stea si sa priveasca cum sunt intrecuti.