Ferrari nu aşteaptă "minuni" în prima cursă din Australia

Publicat miercuri, 11.02.2015 15:53 de Daniel Popescu

Ferrari a admis că nu se aşteaptă la rezultate miraculoase în prima cursă a sezonului de la Melbourne.

Ferrari a stabilit cel mai bun timp în trei dintre cele patru zile de teste ale sesiunii de la Jerez, însă o analiză detaliată a evidenţiat că echipa are în continuare probleme în privinţa vitezei maxime pe liniile drepte.

De altfel, se speculează că motorul Ferrari este cu circa 30 de cai putere mai slab decât cel furnizat de Mercedes, astfel că echipa nu îşi face iluzii cu privire la potenţialele performanţe din startul sezonului.

În acest context, CEO-ul Sergio Marchionne admite că Ferrari nu se poate aştepta de la minuni în cursa de debut a noului sezon, care va avea loc în 15 martie pe circuitul de la Melbourne.

"Sunt încurajat de performanţele noului monopost, dar una este să fii rapid pe un tur de circuit şi altceva pe parcursul unei curse. Am multă încredere în munca băieţilor şi sunt mândru de munca lor. Acum vom vedea ce se va întâmpla când sezonul va începe în Australia. Nu mă aştept la miracole, dar este important să vedem progrese. La testele de la Barcelona mă aştept să vedem ultima dovadă a ceea ce am făcut până acum", a declarat italianul citat de BBC.

Sesiunea de teste de la Barcelona va avea loc în perioada 19-22 februarie şi va fi urmată de o ultimă sesiune care va avea loc pe acelaşi circuit între 26 februarie - 1 martie.

Via BBC Sport

  • daniel, miercuri, 11.02.2015 21:33

    Dovada e in calificari si mai ales la sfarsitul curselor cand se dau punctele. Poate fi macar un pilot Ferrari in Australia pe podium? Deocamdata ma indoiesc. Ca de obicei conducatorii echipei se imbata cu apa rece!

  • WickedSick, joi, 12.02.2015 11:44

    @daniel -pai tocmai au spus ca nu sunt la nivelul Mercedes. Asta inseamna ca probabil locul 1 si 2 vor fi ocupate de Rosberg si Hamilton (in cazul in care nu apar defectiuni tehnice, accidente etc) si nu poti sa faci abstractie de restul echipelor ca Red Bull, Williams, McLaren ramane o necunoscuta. Personal declaratia mi se pare a fi realista si de bun gust.

  • F1-Racing, joi, 12.02.2015 14:20

    E clar c-au facut un mare pas inainte. Ramane de vazut daca e suficient pentru a se bate cu Mercedes.

  • Mclaren_Mircea_1984, vineri, 13.02.2015 14:31

    Ma tem de macaronarii astia anul acesta. Sper sa fie doar praf in ochi.

  • Mclaren_Mircea_1984, vineri, 13.02.2015 14:32

    Ma tem de macaronarii astia anul acesta. Sper sa fie doar praf in ochi.

  • profu, sâmbătă, 14.02.2015 14:36

    Oare au schimbat strategia? Sunt sigur ca da! Avem un alt pilot care gandeste altfel. Sunt sigur ca timpii buni realizati spun multe. Nu stiu daca au tras la maxim , sunt sigur ca stiu unde sa umble pentru a progresa. Cred ca schimbarea pilotului si a multor decidenti a adus progres . Bafta tuturor si vreau sa vad honda, sa o aud, chiar daca din punctul meu de vedere anul acesta, tinind cont de cei doi piloti, vor doar sa intre in carti.

  • ayrton4ever, luni, 16.02.2015 10:29

    @all Ferrari a fost o echipa mediocra in F1 in ultimii 30 de ani, cu exceptia erei Schumacher.... si probabil va ramane o echipa mediocra de acum inainte... de la Lauda si pana La Schum (Brawn, Todt, etc) s au tarat prin mijlocul plutonului (au mai luat prin 79 ceva cu 3 victorii)... Mclaren (si nu numai) au fost mult peste ei cam tot timpul... deci mitul Ferrari e pt sponsori si presa italiana... dau si ei bine prin teste ca nah, momentan e singura lor posibilitate de a impresiona placut...