Alonso explică motivul pentru care a ales McLaren: "Honda are o abordare ştiinţifică a Formulei 1"

Publicat miercuri, 11.02.2015 15:28 de Daniel Popescu

Fernando Alonso susţine că abordarea ştiinţifică pe care o are Honda asupra Formulei 1 l-a determinat să concureze pentru McLaren începând din acest sezon.

Fernando Alonso a părăsit Scuderia Ferrari după cinci ani pentru a se alătura noului proiect McLaren - Honda, în ciuda faptului că perspectivele echipei pentru primul sezon de colaborare cu noile motoare turbo V6 de 1.6 litri nu sunt cele mai bune.

Dublul campion mondial susţine însă că a făcut această alegere după ce a fost plăcut impresionat de modul în care constructorul japonez abordează Formula 1 din punct de vedere ştiinţific.

"Am văzut mulţi oameni talentaţi când am vizitat facilităţile. Am văzut o abordare foarte diferită comparativ cu alte echipe, o abordare ştiinţifică, o abordare foarte tehnică. În această nouă Formula 1 cu multă electronică, mult software, hardware şi multe interacţiuni, cred că, cu tehnologia Honda şi cultura japoneză, putem culege roadele muncii", a declarat el.

Alonso este convins că va fi capabil să lupte pentru titlul mondial alături de McLaren, însă admite că ar putea avea nevoie de doi sau chiar trei ani înainte de a ajunge la un asemenea nivel.

"Cred că după ce vom atinge potenţialul maxim, după ce ajungem la a doua sau a treia cursă şi vedem cât de rapizi suntem, putem stabili un obiectiv. Vrem să câştigăm titlul mondial. Nu ştim dacă asta se va întâmpla în primul an, în al doilea sau în al treilea. Sper să fie cât mai curând posibil, dar vrem să reuşim asta", a adăugat el.

Via F1Fanatic

  • Gigi, miercuri, 11.02.2015 16:09

    In urmatoarele 2 sesiuni de teste trebuie sa se apropie la max 1 sec de lideri pt a putea spera la ceva bun in sezonul ce urmeaza...

  • xxxxlsexxy, miercuri, 11.02.2015 16:40

    :)) imi place ca alonso se va chinui iar vettel si raikkonen vor fii in fata lor, pentru ca ferrari face vraji la masina si nu construiesc cu o abordare stiintifica :)))

  • Bogdan, miercuri, 11.02.2015 17:15

    Ce povesti sunt astea? S a dus la Mclaren ca n a mai avut loc in alta parte in afara de Lotus care l plateau cu 2 lei.

  • Ferrari, miercuri, 11.02.2015 18:08

    Asa-i mah bogdane, asa-i, de asta a si acceptat o crestere asa substantiala de salar sau poate ca un motiv mai corect ar fi faptul ca nu suporta sa fie la acelasi nivel cu betivu si vitelu!

  • Bogdan, miercuri, 11.02.2015 19:31

    N am inteles care dintre ei esti tu: betivu sau vitelu?

  • Cyrus, miercuri, 11.02.2015 20:32

    Stiinta cumva se numeste matematica, eventual chiar aritmetica? :)

  • @Bogdan, miercuri, 11.02.2015 22:11

    Ce ignori fie din nepricepere fie din rea intentie este faptul ca Alonso a avut optiuni, nu "n-a avut loc" undeva. Printre optiuni era si prelungirea contractului cu Ferrari. O alta prostie exprimata de tine prin insinuare este faptul ca desconsideri o echipa care are, intr-adevar, facilitati si metode de abordare a F1 de top. Ma refer la Mclaren.

  • AndreiF1, joi, 12.02.2015 11:05

    Alonso a vrut sa plece de la Ferrari de la mijlocul sezonului 2013, si singura optiune a fost McLaren. Atata timp cat a vrut sa plece, optiunea de prelungire nu mai exista, singura optiune a fost sa se duca la McLaren ceea ce a si facut. Daca a fost o idee buna sau nu, treaba lui. Cat despre McLaren, "metode de abordare a F1 de top" sunt vise, rezultatele din ultimii sase ani ai celor de la McLaren nu arata nici un titlu castigat, shit happens. Daca eram fan McLaren, cu toate visele de grandoare pe care un fan McLaren le viseaza tot imi dadeam seama ca fara rezultate, visele raman doar vise. Sa vedem rezultatele acuma, pentru ca sezonul n-a inceput inca :P

  • Soxy, joi, 12.02.2015 15:11

    vad ca lumea in continuare diseaca orice cuvant spus de Alonso pilotii trebuie sa faca declaratii in fata presei, este cand o au gata facut este cand "impovizeaza" DAR ... echipele gen MB, Ferrari, RBR si McLaren de exemplu au un purtator de cuvant (press oficer) acesti oameni ii pregatesc pe piloti (in cazul in care eu nu stiu) ce au voie sa spuna ce nu au voie, ce declaratii sa faca despre echipa cand ii cazul ... acuma ... McLaren sunt constienti ca o vreme Alonso va fi intrebat ca de ce ai plecat de la Ferrari si te-ai dus fix la McLaren, si ca si orice firma normala au discutat cu Alonos ce sa spuna ca cele de mai sus cat sunt de aproape de adevar, sau reprezinta doar declaratii de MK, ei stiu (McLaren si Alonso) va dati seama ca nu suna bine astfel: presa: de ce ai plecat de la Ferrari Alonso: M-am saturat de macaroane si de locul 2 ... presa: de ce ai ales McLaren Alonso: am avut 35 de milioane de motive (in euro) Forza Rossa!!!

  • Ferrari, joi, 12.02.2015 15:36

    @Bogdan, acuma eu ce sa iti fac daca nu esti capabil sa intelegi o fraza simpla? Pot doar sa iti recomand sa salvezi viata unui cal si s atragi in locul lui la caruta, pentu asta nu trebuie sa intelegi nimic in afara de cum te trage stapanul de capastru sau te croieste cu biciul!

  • Mclaren_Mircea_1984, vineri, 13.02.2015 14:34

    We are building an empire... it's clear.... the empire is aproaching.... the old times of the empire... the imperial dream.... the dream of the empire...

  • McLaren_Honda, vineri, 13.02.2015 17:05

    Failonso...

  • F1-Racing, duminică, 15.02.2015 08:51

    McLaren_Honda-Spui doar lucruri inteligente...

  • ayrton4ever, luni, 16.02.2015 10:27

    @all Ferrari a fost o echipa mediocra in F1 in ultimii 30 de ani, cu exceptia erei Schumacher.... si probabil va ramane o echipa mediocra de acum inainte... de la Lauda si pana La Schum (Brawn, Todt, etc) s au tarat prin mijlocul plutonului (au mai luat prin 79 ceva cu 3 victorii)... Mclaren (si nu numai) au fost mult peste ei cam tot timpul... deci mitul Ferrari e pt sponsori si presa italiana... dau si ei bine prin teste ca nah, momentan e singura lor posibilitate de a impresiona placut...