Ferrari neagă că a ameninţat cu retragerea din F1

Publicat marţi, 08.11.2011 15:05 de Daniel Popescu

Ferrari susţine că declaraţiile lui Luca di Montezemolo cu privire la retragerea din Formula 1 în absenţa schimbării radicale a regulamentului au fost interpretate greşit.

Luca di Montezemolo a declarat la finalul săptămânii trecute că Ferrari nu poate continua să concureze în Formula 1 în cazul în care regulamentul tehnic nu va fi modificat prin introducerea unui al treilea monopost, impunerea mai multor sesiuni de teste şi creşterea importanţei performanţei mecanice în detrimentul aerodinamicii.

Cu toate acestea, într-un comunicat de presă anonim publicat în stilul caracteristic, Ferrari insistă că declaraţiile preşedintelui Scuderiei au fost interpretate greşit de presă.

"Observaţiile lui Montezemolo au fost văzute de unii drept un fel de ultimatum sau chiar de o ameninţare cu retragerea din Formula 1, dar vă pot asigura că nu este nimic de acest gen. Cuvintele 'retragere' sau 'ultimatum' nici măcar nu au apărut în pronunţia sa, dar trebuie clarificat că Montezemolo a vorbit într-o manieră constructivă, ceea ce se întâmplă în mod frecvent pentru un preşedinte al unei companii care a fost întotdeauna în Formula 1 şi care are viitorul legat de cea mai bună formă a sporturilor cu motor atât de aproape de inima sa", precizează Ferrari pe site-ul oficial.

Via | Ferrari