Ferrari: "Mercedes a ascuns adevărata formă în teste"

Publicat joi, 05.02.2015 14:50 de Daniel Popescu

Ferrari consideră că Mercedes şi-a ascuns adevărata formă în testele de la Jerez, însă echipa este mulţumită de progresele înregistrate pe parcursul sesiunii.

Ferrari a obţinut rezultate peste aşteptări în prima sesiune de teste premergătoare noului sezon, în care a ocupat prima poziţie în trei dintre cele patru zile prin Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen.

În plus, în absenţa unor defecţiuni tehnice majore, şeful Maurizio Arrivabene este mulţumit de parcursul echipei, însă susţine că rivalii de la Mercedes şi-au ascuns adevărata forma.

"Echipa a muncit bine, atât acasă, cât şi pe circuit, iar piloţii noştri au făcut o treabă grozavă şi le-au oferit inginerilor un feedback valoros. Mai presus de toate, sunt mulţumit că grupul a redescoperit motivaţia şi spiritul de echipă. În termeni de performanţă, nu cred că rivalii noştri, şi unul în mod special, şi-au arătat adevăratul potenţial în acest zile", a declarat italianul.

Potrivit unei analize realizate de Automarket, Mercedes a fost echipa care a parcurs cele mai multe tururi pe parcursul sesiunii, însă Ferrari a fost constructorul care a obţinut cea mai bună medie de tururi raportată la numărul de echipe care utilizează motoarele sale.

▶ Statisticile testelor de la Jerez: Ferrari cu viteza, Mercedes cu fiabilitatea

Totuşi, directorul tehnic James Allison admite că şi-ar fi dorit ca Ferrari să parcurgă mai multe tururi în cadrul sesiunii.

"Părăsim acest test fără să ne fi îndeplinit toate aşteptările, pentru că am fi vrut să parcurgem mai mulţi kilometri şi pentru că întotdeauna vrei să fii mai rapid. Dar în ansamblu putem fi mulţumiţi, pentru că am avut un start solid", a explicat britanicul.

Via Formula1

  • Ha,ha,ha..., luni, 09.02.2015 09:34

    E clar pentru toata lumea ca Mercedes are un monopost imbatabil sau foarte greu de batut si anul asta,insa un semn bun pentru Ferrari vine de la Sauber(motor Ferrari),care au reusit in aceste teste sa fie foarte aproape de ei.Care este realitatea...probabil ca in prima cursa se va contura.