Ferrari: "F1 nu se poate lipsi de cursele tradiţionale din Europa"

Publicat luni, 16.01.2012 10:20 de Daniel Popescu

Ferrari a făcut un nou apel pentru ca Formula 1 să păstreze în calendar cursele tradiţionale din Europa, precum Silverstone, Spa-Francorchamps şi Monza.

Calendarul competiţional al Formulei 1 a suferit schimbări dramatice în ultimii ani, numărul de curse din Orientul Mijlociu şi Asia fiind deja uşor mai mare decât cel al curselor din Europa.

În plus, numeroase circuite tradiţionale din Europa au probleme financiare în urma cărora ar putea fi obligate să renunţe la găzduirea Marilor Premii, printre acestea figurând Spa-Francorchamps sau Barcelona.

În acest context, Piero Ferrari, vicepreşedintele Ferrari, a făcut un nou apel pentru că Formula 1 să păstreze cursele tradiţionale în calendar.

"Simţim că F1 trebuie să fie un campionat mondial, aşa că este natural să existe curse în afara Europei. Însă regret să pierdem unele Mari Premii importante, cum ar fi Marele Premiu al Franţei, iar dacă pierdem şi alte curse precum aceasta va fi păcat. Nu sunt în favoarea reducerii numărului de curse din Europa. Pentru noi, Silverstone este o cursă foarte importantă, la fel ca Monza şi Spa. În fiecare an vedem curse fantastice acolo şi sper să nu pierdem aceste curse", a declarat Ferrari cu ocazia evenimentului Wrooom găzduit de Scuderia într-o staţiune montană din Italia.

Anterior, Ecclestone a declarat de mai multe ori că Europa ar trebui să aibă patru, maxim cinci curse în calendarul Formulei 1.

Via | L'Equipe