Ferrari ar vrea să lupte cu Porsche în Formula 1

Publicat miercuri, 14.09.2011 17:03 de Daniel Popescu

Luca di Montezemolo ar fi încântat ca Porsche să concureze în Formula 1, însă constructorul german a reiterat faptul că nu va participa în competiţie.

În ultimii ani, Ferrari nu a reuşit să ţină pasul cu Red Bull Racing, însă acest lucru nu-i împiedică pe italieni să spere că vor lupta pentru titlul mondial cu unul dintre cei mai importanţi rivali pe care îi are în industria de maşini sport, Porsche.

Dezvăluirea a fost făcută de preşedintele Luca di Montezemolo cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

"Am un respect deosebit pentru Porsche, pe care îi consider principalii noştri rivali pentru unele dintre maşinile noastre. Concurenţa este întotdeauna binevenită, în special când eşti sigur că vei câştiga", a precizat el.

Şansele ca dorinţele lui Montezemolo să se concretizeze în viitorul apropiat sunt aproape nule, după ce oficialii constructorului german au declarat în această lună că Formula 1 nu reprezintă o atracţie pentru Porsche din cauza costurilor ridicate.

"În continuare, Formula 1 nu este atractivă pentru noi. Pur şi simplu este prea scumpă şi nu oferă suficient de mult la schimb, în special pentru spectatori", a declarat Matthias Muller, directorul executiv al Porsche pentru publicaţia Automotive News.

Pe de altă parte, Montezemolo este încântat de declaraţiile recente ale lui Sebastian Vettel, care nu a exclus posibilitatea de a concura pentru Ferrari la un moment dat al carierei sale. "Îl pot înţelege pe Vettel. Este o persoană inteligentă cu gusturi bune şi, cu tot respectul pentru celelalte echipe, ştie ce înseamnă Ferrari", a adăugat el.

Via | GMM

  • barichelu, joi, 15.09.2011 08:30

    pao d'aia a semnat o gramada cu red-bull ca stie ce inseamna ferrari