Ferrari: "Alonso şi Vettel ar face echipă bună împreună"

Publicat miercuri, 20.06.2012 17:53 de Daniel Popescu

Stefano Domenicali consideră că Fernando Alonso şi Sebastian Vettel pot fi coechipieri, afirmaţie făcută în mijlocul speculaţiilor că germanul va ajunge la Ferrari în 2014.

Presa internaţională a speculat recent că Sebastian Vettel a semnat un precontract cu Scuderia Ferrari pentru sezonul 2014, informaţie negată însă de ambele părţi.

În acest context, Ferrari a publicat miercuri un interviu cu Stefano Domenicali în care acestuia îi este prezentată o fotogtafie trucată în care Vettel apare în combinezonul Scuderiei. Întrebat dacă germanul ar putea ajunge în cele din urmă să fie coechipierul lui Alonso, şeful Ferrari a replicat zâmbind:

"În viaţa niciodată nu trebuie să spui niciodată. Cred că amândoi sunt băieţi inteligenţi care ar putea trăi împreună cu uşurinţă (n.r - în aceeaşi echipă)".

Totuşi, Domenicali continuă să-l sprijine pe Felipe Massa, care după un început dezamăgitor de sezon a început să progreseze, chiar dacă este departe de performanţele coechipierului său. El a făcut o paralelă intre sezonul curent şi 2008, când Massa a ratat titlul mondial în ultimele zeci de secunde ale cursei finale de la Interlagos.

"Există multă presiune, dar îmi amintesc bine sezonul 2008, când Felipe a avut probleme în primele două curse şi apoi a luptat până la final pentru titlu. În acest an nu este atât de diferit: după ce Felipe a pilotat grozav la Monaco, aceeaşi jurnalişti care l-au criticat au început să mă întrebe de ce nu are deja un contract pentru anul viitor. Un lucru este sigur: ca şef de echipă, întotdeauna l-am încurajat şi protejat", a mai precizat el.

Via | Ferrari

  • alonso, miercuri, 20.06.2012 18:45

    i perfect daca veetel

  • logon, miercuri, 20.06.2012 19:10

    alonso e tipul de om care nu suporta sa fie batut de coechipierul lui nici vettel nici altcineva nui va conveni lui alonso poate inca un massa

  • mobius, joi, 21.06.2012 00:34

    Nu sunt dintre cei care cred ca cei doi piloti, cel putin acum si ma gandesc la 3-4 ani, ar putea sa coabiteze, asta nu pentru ca ar avea ceva unul impotriva celuilalt ci pur si simplu pentru ca amandoi vor sa castige iar o echipa cat de cat responsabila nu ar putea acorda libertate totala ambilor. Cei doi impreuna, acum, o viziune "a la Domenicali".

  • ferrari, joi, 21.06.2012 00:52

    Alonso 31 de ani. probabil peste 3-4 ani i se va face vant de la Ferrari pentru a veni Vettel. E inevitabila chestia asta. si daca schumacher se retrage vettel are sanse mari sa vina la mercedes.