Ferrari a revizuit aripa faţă pentru Abu Dhabi

Publicat marţi, 08.11.2011 18:49 de Daniel Popescu

Ferrari a anunţat că a modificat configuraţia aripii faţă pentru cursa din Abu Dhabi, după problemele experimentate de Felipe Massa în India.

Ferrari a utilizat în Marele Premiu al Indiei o aripă faţă inspirată după modelul Red Bull, însă aceasta a fost excesiv de flexibilă, iar părţile laterale au atins frecvent asfaltul producând scântei.

În cele două săptămâni care au trecut de la această cursă, Ferrari a modificat însă configuraţia pentru a evita repetarea acestei situaţii, potrivit declaraţiilor directorului tehnic Pat Fry.

"Cred că cea mai importantă noutate pe care am realizat-o în termeni de performanţă în ultimele curse este noua aripă faţă pe care am încercat-o în Coreea de Sud. Apoi am utilizat-o din nou pe ambele monoposturi în India. Este o dezvoltare foarte interesantă pentru noi, întrucât schimbă caracteristicile monopostului şi începem să înţelegem cum să obţinem cât mai mult de la ea."

"Este o provocare interesantă şi într-un timp scurt ne-a ajutat din punct de vedere al performanţei. Am avut câteva probleme de calitate pe una dintre aripile utilizate în India, dar această soluţie va fi din nou prezentă în Abu Dhabi, chiar dacă am modificat anumite aspecte după ce am observat comportamentul în ultima cursă. Ambii piloţi o vor încerca în acest weekend", a precizat britanicul.

La fel ca şi Domenicali, Fry consideră că un obiectiv realist pentru Ferrari în cursa de la finalul acestei săptămâni este clasarea pe podium.

"Vom continua să forţăm cât de mult vom putea. Ne aşteptăm ca acest weekend să fie similar cu ultimele curse, ceea ce înseamnă că dacă totul va decurge perfect, aşa cum s-a întâmplat cu Fernando Alonso în India, avem o şansă bună să ajungem pe podium", a mai precizat el.

Via | ESPNF1