Ferrari a recrutat un fost inginer de la McLaren şi Red Bull

Publicat joi, 19.04.2012 14:53 de Daniel Popescu

Ferrari şi-a întărit departamentul aerodinamic prin cooptarea britanicului Ben Agathangelou, care pe parcursul carierei a lucrat pentru McLaren şi Red Bull Racing.

Ferrari continuă să recruteze personal specializat pentru departamentul aerodinamic, punctul slab al monopostului Scuderiei în ultimele sezoane ale Formulei 1. Ultima achiziţie a directorului tehnic Pat Fry este Ben Agathangelou, un inginer britanic care a lucrat în Formula 1 în aerodinamică încă din 1994.

El şi-a început cariera ca aerodinamicist la McLaren, pentru ca în 1997 să plece la Tyrrell înainte de a deveni şeful departamentului de aerodinamică al Honda Racing în 1998.

În 2001 s-a alăturat celor de la Jaguar şi a rămas în cadrul echipei inclusiv după transformarea în Red Bull Racing, însă s-a retras din activitate la sfârşitul sezonului 2007, înainte ca austriecii să se transforme într-o forţă a Formulei 1. Totuşi, nu a putut rămâne departe de sport şi a revenit în Formula 1 în 2010 la HRT, pentru ca ulterior să colboreze cu Marussia.

Fry admite că recrutările recente au rolul de a ajuta echipa să rezolve numeroasele probleme de natură aerodinamică ale monopostului F2012.

"Cel mai mare diferenţiator de performanţă este aerodinamica. Avem câteva probleme pe care încercăm să le rezolvăm. Încercam să revizuim metodologia pentru întregul proces şi asta influenţează şi departamentul de design pentru a încerca să reducem greutatea unor componente şi să le facem mai durabile. aşa că este de muncă în toate departamentele companiei, atât la metodologia fundamentală, cât şi la upgrade-urile pentru monopost", a precizat britanicul.

Via | Autosport

  • tore, joi, 19.04.2012 15:31
    Ferrari şi-a întărit departamentul aerodinamic prin....

    masuri de intarire pana la intepenirea completa :)))

  • ADU, joi, 19.04.2012 19:31
    Ferrari şi-a întărit departamentul aerodinamic prin....

    SPERANTE MOARTE... MORTI SPERANTA