Ferrari a decis intrările la boxe de la Monza prin telefon la Maranello

Publicat luni, 10.09.2012 13:01 de Daniel Popescu

Ferrari a fost lipsită temporar de telemetrie şi internet în cursa de la Monza, motiv pentru care a apelat la un banal telefon pentru a identifica fereastra optimă pentru intrarea la boxe.

Ferrari a obţinut locurile trei şi patru în Marele Premiu al Italiei prin Fernando Alonso şi Felipe Massa, însă echipa tehnică din pitwall a avut numeroase probleme tehnice pe parcursul cursei. În urma unor defecţiuni la echipamentele din garaj, echipa a rămas o perioadă fără conexiune la internet şi fără telemetrie, obligând inginerii să discute prin telefon cu specialiştii de la Maranello pentru a identifica momentul oportun pentru intrarea la boxe.

"A fost ca un pas înapoi în zilele când astfel de echipamente nu erau disponibile. La un moment dat a trebuit să ne descurcăm cu un telefon la Maranello şi să decidem dacă acela era momentul potrivit pentru o oprire la boxe. Am fost capabili să gestionăm situaţia, dar nu a fost uşor", a declarat directorul tehnic Pat Fry.

Alonso nu a fost afectat de aceste probleme, însă a admis că nu se aştepta să termine pe podium după ce simulările computerizate au arătat că nu poate termina mai sus de locul patru.

"A fost o duminică perfectă pentru noi. După problemele tehnice de sâmbătă nu a fost uşor să ne gândim la victorie. Iar dacă nu câştigi, podiumul este următorul obiectiv. Toate simulările şi predicţiile arătau că nu vom termina pe podium, aşa că a fost mai bine decât ne aşteptam. Jenson Button şi cei de la Red Bull au abandonat, aşa că a fost perfect", a precizat spaniolul.

În schimb, Massa nu a fost la fel de mulţumit şi spune că a ratat prezenta pe podium din cauza degradării pneurilor Pirelli.

"Am fost într-o situaţie dificilă cu degradarea pneurilor. Având în vedere această problemă, cred că este un rezultat bun pentru echipă. Degradarea a fost foarte mare pe pneurile noastre şi mă aşteptam să fie mai bine, aşa că aceasta a fost principala problemă. Oricum, a fost un rezultat bun pentru noi să terminăm pe trei şi patru", a declarat el.

Via Ferrari

  • mobius, luni, 10.09.2012 15:37

    Asta seamana a sabotaj. Intrarea la boxe a lui Alonso in acelasi timp cu Vettel am considerat-o in acel moment o gresala si ar fi interesant de stiut daca momentul a fost ales intentionat sau s-a gresit din cauza intreruperii comunicatiilor.