F1- mai aproape de fani

Publicat vineri, 16.02.2007 16:10 de Robert Gherghe

Herman Tilke, cel mai mare designer de circuite de Formula 1, a declarat ca viitoarele ciucuite vor avea tribunele mult mai aproape de pista.

Formula 1 a invatat din greselile trecutului, lucru care face ca viitoarea generatie de circuite sa fie mai mici si mai intime, astfel incat specatorii sa poata privi cursa mult mai bine.

Aceasta afirmatie ii apartine lui Hermann Tilke, cel mai mare designer de circuite de Formula 1. „Masinile vor mai aproape de fani, acest lucru implica aducerea Grand Prix-urilor in orase. Locuri ca Monte Carlo genereaza tuturor o atmosfera deosebita

”, a declarat Tilke.

Formula 1 va avea in acest an 17 circuite, in 2009 o sa se mai alature Abu Dhabi, iar in 2010 Coreea de Sud. Spre exemplu, circuitul de la Abu Dhabi va cuprinde o sectiune in oras si in zona portului.

Boss-ul Bernie Ecclestone a declarat ca inca cinci tari sunt in curs de asteptare, cele mai serioase candidate parand a fi Singapore si spania cu un nou circuit la Valencia. Hermann Tilke este designerul  celor mai tinere circuite din Formula 1, Malayesia, China si Bahrein.