Echipele vor testa un nou tip de bordură pe circuitul la Barcelona

Publicat joi, 17.02.2011 11:27 de Daniel Popescu

FIA va experimenta pe circuitul de la Barcelona un nou tip de bordura care va împiedica piloţii să scurtcircuiteze virajele.

Echipele se pregătesc intens pentru cea de-a treia sesiune de teste din această iarnă, în care vor continua să dezvolte monoposturile pentru sezonul 2011. În acelaşi timp, FIA va experimenta pe circuit un nou tip de bordura în virajul 8, care va împiedica piloţii să scurtcircuiteze virajul pentru a câştiga timp.

"În viraje precum acesta, piloţii de Formula 1 consideră că este mai bine să o ia pe iarba decât pe circuit. Aşa că punem aceste borduri de viteză care pot fi înlăturate pentru cursele de motociclism. Este doar un experiment", a declarat Salvador Servia, şeful circuitului de la Barcelona.

Virajul 8 al circuitului este unul de mare viteză care virează uşor spre dreapta, iar piloţii preferă în mod frecvent să traverseze o scurtă porţiune de iarbă pentru a obţine un avantaj.

Testele de la Barcelona vor avea loc în perioada 18-21 februarie.

Via | GMM

  • Bine, joi, 17.02.2011 13:23

    aceste borduri sunt bune pentru Button, Schumacher si rele pentru Alonso. Rele pentru ca acesta se urca prea mult pe ele. Inainte sa va dati cu parerea studiati multe filmulete onboard ale celor mentionati. Spor la treaba!

  • Ghiri, joi, 17.02.2011 14:03
    Va fi interesant

    Pilotii agresivi vor fi nevoiti sa isi schimbe putin stilul de pilotaj. Si Schumacher in trecut le "ataca" agresiv ... de cand a revenit nu am fost atent la stilul sau.

  • Gheo, joi, 17.02.2011 15:39

    Stilul nu se schimba peste noapte, de fapt odata format nu se schimba deloc. Dar sa nu confundam stilul cu adaptarea o anumita masina. Si Shumacher ataca tare un viraj dar nu uza prea mult de borduri. Normal ca in sicane cel mai bine este sa treci peste borduri si toti fac asta. Si ca in virajele foarte largi bordurile "agata" si nu se urca nimeni pe ele. Diferentele sut insa in virajele medii. Un alt pilot care uza mult de vibratoare este Raikkonen, in special pe cele de iesire.