Echipele vor să testeze în Bahrain în luna martie

Publicat sâmbătă, 28.08.2010 14:12 de Daniel Popescu

Echipele intenţionează să efectueze o sesiune de teste în Bahrain în luna martie, cu numai câteva zile înainte de începerea sezonului 2011.

Chiar dacă au mai rămas şapte curse din acest sezon, echipele încep deja să se gândească la provocările anului viitor. Reprezentaţii echipelor s-au întâlnit vineri în paddock-ul de la Spa-Francorchamps cu scopul de a stabili strategia pentru testele din iarnă în pregătirea sezonului 2011.

Potrivit publicaţiei Auto Motor und Sport, echipele susţin în unanimitate efectuarea unei sesiuni de teste în Bahrain în luna martie, ca urmare a faptului că această ţară va găzdui în 13 martie prima cursă a sezonului.

Dorinţa echipelor este justificată atât de clima caldă şi lipsită de precipitaţii din Bahrain, cât şi de faptul că echipele trebuie oricum să facă aceasta deplasare pentru a participa la prima cursă a sezonului.

Conform acordului semnat de echipa cu FIA pentru reducerea costurile, testele de iarnă pot avea loc numai pe circuite din Europa, însă argumentele team-urilor ar putea convinge forul mondial să facă o excepţie în acest caz, cu atât mai mult cu cât piloţii trebuie să se adapteze la noile pneuri Pirelli. De altfel, prima sesiune de teste din extrasezon va avea loc în luna noiembrie pe circuitul din Abu Dhabi, la scurt timp după încheierea ultimei curse a sezonului.

Pe de altă parte, echipele de top fac presiuni pentru reintroducerea într-o formă limitată a testelor din timpul sezonului, interzise în 2009 tot ca măsură pentru reducerea costurilor.

Via | GMM