Echipele revin la Barcelona pentru teste

Publicat marţi, 19.02.2008 11:36 de Daniel Popescu

Campania de teste din aceasta iarna se indreapta cu pasi repezi spre final. Toate cele 11 echipe din Formula 1 fac ultimele pregatiri inaintea cursei de la Melbourne din 16 martie, care va deschide oficial noul sezon de Formula 1.

In aceasta saptamana, circuitul de la Barcelona gazduieste penultima sesiune de teste a iernii. Williams, Red Bull, Renault, Honda si Toyota sunt printre echipele care vor calatori in Spania in aceasta saptamana si este de asteptat ca toate sa inceapa marti sesiunea de 3 zile de teste.

Williams vin in Catalunya dupa forma buna demosntrata la Jerez, in timp ce Williams au reusit sa rezolve problemele la aripa fata a monopostului si spera sa-si arate intregul potential. Intre timp, pilotii Renault au obtinut performante bune la volanul noii masini pentru 2008, R28. Pentru Toyota vor testa in aceasta saptamana toti cei 3 piloti, Timo Glock, Jarno Trulli si testerul Kamui Kobayashi. Echipa japoneza revine pe circuit dupa testele de la Bahrain, acolo unde au avut un duel de la distanta cu pilotii Scuderiei Ferrari.

Se vehiculeaza ca Felipe Massa si Kimi Raikkonen vor pilota monopostului F2008 de miercuri pana vineri. BMW-Sauber, care spera sa obtina in acest sezon prima victorie in Formula 1, vor fi prezenti pe circuit inca de marti, urmand ca Nick Heidfeld si Robert Kubica sa testeze stabilitatea masinii.

Pe de alta parte, Super Aguri au anuntat in ultima clipa ca renunta la testele de la Barcelona, fara sa specifice si motivele pentru care au luat aceasta decizie. Programul echipei japoneze a fost serios perturbat in aceasta iarna din cauza problemelor financiare, Super Aguri participand la o singura sesiune de teste din luna ianuarie si pana in prezent.

McLaren, Force India si Scuderia Toro Rosso vor absenta in aceasta saptamana de pe circuit, urmand sa se concentreze pe munca in fabrica. Cei de la McLaren vor mai testa la sfarsitul lunii februarie.

Informatiile prezentate in acest material au caracter provizoriu si este posibil ca echipele sa faca modificari in programul testelor.

  • horted, marţi, 19.02.2008 20:16
    BMW

    pilotii BMW sunt prezenti de marti, insa pe circuitul de la Valencia