Ecclestone vrea motoare standard din 2010

Publicat joi, 09.10.2008 11:09 de Daniel Popescu

Bernie Ecclestone solicita echipelor sa foloseasca un motor standard incepand din sezonul 2010, pentru a putea reduce drastic costurile asociate Formulei 1.

Seful Formulei 1, Bernie Ecclestone, a conceput un plan de salvare pentru Formula 1, iar acesta se refera la modul in care echipele vor utiliza motoare incepand din sezonul 2010.

Astfel, Ecclestone vrea introducerea unui motor standard, iar echipele ar urma sa utilizeze numai doua unitati pe parcursul unui sezon competitional.

"Lucrul de care sunt cel mai incantat este ideea referitoare la omologarea motorului. Noul motor va fi egalizat si vor fi doar doua schimbari de motor pe an, astfel incat costurile vor fi reduse dramatic", a declarat Ecclestone pentru publicatia britanica The Times.

Potrivit sursei citate, Ecclestone si FIA doresc implementarea unui plan de supravietuire pentru Formula 1 prin care motoarele sa fie egalizate, iar o unitate ar urma sa fie prezenta pe un monopost pentru o jumatate de sezon.

Astfel, fiecare echipa isi va construi propriul motor cu respectarea unui anumit design, iar echipele care nu au sprijinul unui contructor vor utiliza un motor dezvoltat de un contractor independent.

Propunerea lui Ecclestone, care evident va atrage numeroase comentarii din partea echiplor, ar putea fi discutata la intalnirea FOTA cu Max Mosley de dupa Marele Premiu al Chinei.

  • WestMclaren, joi, 09.10.2008 11:22
    motoare

    "Astfel, fiecare echipa isi va construi propriul motor cu respectarea unui anumit design, iar echipele care nu au sprijinul unui contructor vor utiliza un motor dezvoltat de un contractor independent." Eu nu inteleg un lucru. o echipa cum este Ferrari ce va face? La fel Toyota, Renault, Honda.......etc. Care va mai fi implicarea lui Mercedes in F1? Cred ca-mi scapa ceva!!!!!!!!!!!

  • kimifinish, joi, 09.10.2008 15:34
    @ecclestone

    acest om ar trebui sa vand actiunile pe care le are in f1 si sa plece...f1 este cel mai important spor cu motor din lume...parca vad...peste vreo 2 sau 3 ani masinile vor fi mai lente cu cel putin 4-5 sec pe tur de pista...o sa vedeti