Ecclestone va obliga echipele să concureze în 21 de curse

Publicat vineri, 05.08.2011 11:20 de Daniel Popescu

Bernie Ecclestone a descoperit modalitatea în care va impune un calendar format din 21 de curse: va ameninţa cu excluderea circuitului de la Monaco!

La presiunea FIA şi a echipelor, Bernie Ecclestone a acceptat reducerea numărului de curse din calendarului sezonului 2011 de la 21 de la 20, prin eliminarea Marelui Premiu al Turciei.

Cu toate acestea, deţinătorul drepturilor comerciale este determinat să revină cât mai curând la formatul cu 21 Mari Premii şi va adopta o poziţie radicală în acest sens: va ameninţa echipele că, pentru a respecta limita de 20 de etape, va fi nevoit să elimine din calendar Monaco sau un alt circuit tradiţional.

"Am putea avea 21 de curse. Dacă spunem că trebuie să renunţăm la Monaco, echipele vor spune că ar prefera să nu facem asta", a declarat britanicul pentru publicaţia Daily Express.

Calendarul pentru 2011 este în curs de reconfigurare, iar Ecclestone a dezvăluit ca totul a plecat de la mutarea Marelui Premiu al statului Bahrain din luna martie spre finalul sezonului, pentru ca ţara să aibă timp să-şi rezolve problemele politice care au condus la amânarea etapei programată în acest an. "Nu au vrut să găzduiască cursa în faţă (n.r - la începutul sezonului), aşa că a trebuit să modific tot calendarul", a precizat britanicul.

Cu toate acestea, informaţiile au fost negate de un purtător de cuvânt al circuitului, care afirmă că programarea cursei în luna niembrie este benefică pentru ţară. "Suntem foarte mulţumiţi să găzduim Marele Premiu în noiembrie. Din cauza temperaturilor ridicate din timpul verii, este mai bine la începutul său la sfârşitul sezonului. Noiembrie este cea mai bună lună pentru noi", a precizat el.

Via | GMM