Ecclestone ameninta organizatorii de la Silverstone

Publicat joi, 22.05.2008 12:19 de Daniel Popescu

Bernie Ecclestone a amenintat ca Marele Premiu al Marii Britanii va fi exclus din calendarul F1 daca organizatorii nu ii vor respecta cerintele financiare.

Negocierile dintre Ecclestone si proprietarul circuitului, British Racing Drivers' Club (BRDC), sunt in plina desfasurare, seful F1 propunand ca Silverstone sa plateasca 11.2 milioane de lire sterline in 2010, suma ce ar creste insa cu cinci procente in fiecare an.

Reprezentatii circuitului i-au trimis inapoi documentele lui Ecclestone, propunand un alt scenariu care lasa viitorul MP al Marii Britanii in dubiu, chiar daca Silverstone este gata sa faca modernizarile necesare pentru circuit.

Ecclestone a marturisit ca nu este optimist ca va ajunge la o intelegere finala cu BRDC. "Ei ar putea finaliza lucrarile in 6 luni, dar eu nu voi da niciun ban pentru asta. BRDC stiu termenii. Daca ei sunt de acord, atunci suntem in afaceri. Dar in acest moment ei nu pot (n.r - sa indeplineasca cerintele financiare) si prin urmare nu va fi nicio cursa in 2010", a declarat Ecclestone pentru publicatia Daily Telegraph.