Ecclestone acuză echipele că nu sunt unite

Publicat luni, 18.10.2010 15:23 de Daniel Popescu

Bernie Ecclestone susţine că echipele sunt interesate numai de modificarea regulamentului în interes propriu şi nu de îmbunatăţirea competiţiei.

Formula 1 se apropie cu paşi mari de un nou moment delicat în istorie, echipele urmând să decidă împreună cu FIA şi Bernie Ecclestone noul regulament tehnic pentru sezonul 2013.

Prefaţând eventualele probleme care pot apărea în cadrul negocierilor, Bernie Ecclestone i-a acuzat pe şefii echipelor ca unicul lor scop este exploatarea regulamentului în interes propriu. Deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1 a catalogat comportamentului acestora drept "stupid" şi i-a invitat să privească Formula 1 la nivel global.

"Ar trebui să vadă că-şi conduc afacerile în mod corespunzător şi să nu se îngrijoreze în privinţa celorlalţi. Ce este bun pentru Formula 1 este bun pentru toţi cei implicaţi - echipe şi companii. Prea mulţi oameni se gândesc numai la ce este bine pentru ei. Este acelaşi lucru cu regulamentul - se gândesc numai la cum pot să câştige de pe urma acestora. Nu aş numi asta egoism, ci stupiditate. Ar trebui să se gândească la nivel global."

"Toate echipele sunt competitive şi vor să câştige, dar trebuie să-şi dorească să câştige plecând de la egalitate şi nu să încerce să obţină un avantaj. Dacă ei obţin un avantaj pentru că cineva desenează un monopost mai bun sau pentru că au un pilot mai bun, este super. Dar nu ar trebui să divizeze lucrurile pentru a şti dinainte că vor avea un avantaj. Mulţi ar vrea să aibă un motor mai mare decât ceilalţi, dar nu asta este calea ce trebuie urmată", a declarat britanicul în vârstă de 79 de ani în cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.

Via | Formula1

  • michael_schumacher, luni, 18.10.2010 15:46
    Schumy fan 4 ever

    Este valabil si pentru tine ceea ce spui domnule Ecclestone. Si tu iti urmaresti propriile interese (financiare) in dauna spectacolului, traditiei si valorilor Formulei1! Halal exemplu!

  • ccmax, marţi, 19.10.2010 10:33

    Stimabilul acuza ca ceilalti actioneaza tocmai ca dumnealui :) Pai stimate domn, daca echipele ar fi unite ar cauta sa scape de tine! Daca in F1 nu trebuie sa cauti sa obtii avantaje, atunci nu este nici o diferenta intre acesta afacere si aprozarul de pe colt. Cred ca acesta egalitate fortata este impotriva acelei mult trambitate dezvoltari tehnologice care in final sa fie aplicata pe scara larga.