DRS-ul va putea fi activat pe 830 de metri la Barcelona

Publicat miercuri, 11.05.2011 17:44 de Daniel Popescu

Organizatorii Marelui Premiu al Spaniei au anunţat că piloţii vor putea utiliza aripa spate ajustabilă pe o distanţă de 830 de metri.

Reprezentaţii circuitului de la Barcelona au dezvăluit miercuri pe reţeaua de socializare Twitter primele informaţii despre regulamentul aripii spate ajustabile pentru Marele Premiu al Spaniei, care va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare.

Astfel, piloţii vor putea activa DRS-ul (Drag Reduction System) pe o distanţă de 830 de metri, cel mai probabil pe linia de start-sosire, una dintre cele mai lungi din calendarul competiţional.

Aceasta este una dintre cele mai mari distanţe permise pentru DRS în acest sezon şi este cu aproape o sută de metri mai mult decât cea stabilită pentru Marele Premiu al Chinei, care a fost redusă de la valoarea iniţială de 902 metri la numai 752 de metri.

Pe de o parte, FIA a fost îngrijorată de numărul mare de depăşiri din Marele Premiu al Turciei, când s-au înregistrat nu mai puţin de 79 de depăşiri. Pe de altă parte, forul mondial a optat pentru o distanţă de 830 de metri ca urmare a faptului că circuitul de la Barcelona este unul dintre cele mai dificile pentru depăşiri din calendarul competiţional.

Via | F1Fanatic