Di Grassi crede ca are sanse sa piloteze in Formula 1

Publicat vineri, 24.10.2008 10:20 de Daniel Popescu

Lucas di Grassi considera ca are sanse mari sa devina pilot titular in Formula 1 in sezonul viitor, insa decizia finala va apartine celor de la Renault.

Lucas di Grassi face parte din Programul de Dezvoltare al echipei Renault de 5 ani, iar in acest sezon a fost promovat ca pilot de teste al echipei.

Tanarul pilot brazilian si-a propus insa ca in 2009 sa faca pasul decisiv in lumea sporturilor cu motor si sa devina pilot titular.

"Ceea ce vreau este sa incerc sa fac urmatorul pas in cariera mea si sa devin pilot titular in Formula 1"

, a declarat di Grassi pentru agentia de presa Reuters. "Exista o buna posibilitate sa fiu in F1 anul viitor. Prima mea optiune este Renault pentru ca ei au investit in cariera mea. Dar as fi fericit la orice alta echipa".

Di Grassi este privit drept un potential inlocuitor pentru Nelson Piquet Jr, ale carui rezultate in anul sau de debut nu au fost dintre cele mai convingatoare. "Optiunea de a fi pilot titular depinde de Renault", a adaugat Di Grassi. "Ei au posibilitatea de a-mi prelungi contractul, asa ca astept decizia lor sa vad daca voi fi la Renault sau daca voi primi permisiunea de a negocia cu alte echipe".

Situatia echipei Renault este complicata de Fernando Alonso, care va anunta la sfasitul acestui seson daca va continua sa piloteze pentru echipa franceza si in 2009. Acesta este si unul dintre motivele care il determina pe Di Grassi sa precizeze ca in Formula 1 deciziile sunt mai degraba politice si comerciale.

"Tot ce am putut sa fac, de la F3, GP2, testele de Formula 1, au fost bune si mai mult decat satisfacatoare pentru a ajunge in F1", a mai precizat brazilianul. "Asa ca daca acolo era un loc liber si ar fi depins de talentul meu as fi ajuns deja acolo. Dar F1 este ceva mai complexa, implica si alte procese si decizii politice si comerciale, asa ca trebuie sa astept".