Designerul şef de la McLaren şi-a dat demisia

Publicat vineri, 14.05.2010 12:01 de Daniel Popescu

Unul dintre designerii şefi ai echipei McLaren care urma să se ocupe de monopostul pentru sezonul 2011 a părăsit echipa.

McLaren Mercedes a confirmat joi la Monaco că Pat Fry, unul dintre designerii şefi ai echipei, a decis recent să părăsească team-ul britanic.

Fry a lucrat pentru McLaren timp de 18 ani, iar absenţa sa din cadrul echipei ar putea avea efecte negative, întrucât britanicul urma să se ocupe de dezvoltarea monopostului MP4-26 pentru sezonul 2011.

Martin Whitmarsh şi-a exprimat însă încrederea ca McLaren va găsi un înlocuitor pe măsură pentru Fry care să ducă mai departe munca începută de predecesorul său.

"Vorbim despre Pat Fry, care a lucrat pentru companie 18 ani, aşa că a avut o contribuţie grozavă pe parcursul mai multor ani. Cred că a fost decizia potrivită pentru el pentru a lua o pauză, pentru că a muncit foarte mult. Dar cred că în echipa noastră există talent, aşa că în astfel de situaţii este o oportunitate grozavă pentru cineva mai tânăr şi poate mai dornic de succes pentru a ne înlocui pe noi toţi. Cu toţii putem fi înlocuiţi. Cred că procesul de dezvoltare va fi la fel, dar avem ingineri proaspeţi", a declarat britanicul în cadrul unei conferinţe de presă organizate joi de FIA la Monaco.

Este foarte posibil că plecarea lui Fry să nu aibă legătură cu o ofertă primită de la un rival, întrucât britanicul nu s-a angajat până în prezent la nicio altă echipă din Formula 1. McLaren nu a anunţat încă numele înlocuitorului lui Pat în cadrul structurii de conducere a echipei.

Via | FIA

  • ctlnmihai, vineri, 14.05.2010 13:55
    Designerul şef de la McLaren şi-a dat demisia

    1.Toata stima ptr. ceea ce a facut Fry ptr. Mclaren.2.Whitmarsh are dreptate ca se vor gasi inlocuitori din randul celor tineri.3.se pare ca Fry se va alatura echipei Torro Rosso dupa unele zvonuri

  • eu, vineri, 14.05.2010 17:38
    bravo lui!

    ... s-a saturat sa tot fure de la altii si sa dea gauri cu burghiul in carute de masini, poate si-a gasit o echipa unde sa poata sa-si arate adevarata valoare!

  • ctlnmihai, vineri, 14.05.2010 18:05
    Designerul şef de la McLaren şi-a dat demisia

    @eu Cred ca il confunzi pe Fry cu Mike Coughlan..mai documenteaza-te

  • Andrei, vineri, 14.05.2010 19:04
    Fry

    Bucurie mare nu poate fi in tabara mclaren. Cand iti pleaca inginerul sef..or fi avand tineri insa aia mai trebuie formati. O "depresiune" in performanta s-ar putea sa apara, mai ales ca peste ceva vreme nu vor mai avea nici motoare mercedes.

  • andrei, vineri, 14.05.2010 21:43
    mai ales

    Daca te uiti in dex ai sa vezi ce-nseamna o comparatie subinteleasa si ca "depresiune" nu inseamna nicicum "tragedie" in contextul dat. Eventual daca spuneam "prapastie".