Dennis: "McLaren este superioara pe ploaie"

Publicat marţi, 30.09.2008 11:45 de Daniel Popescu

Ron Dennis spera ca ploaia sa isi faca aparitia in ultimele curse ale sezonului, deoarece considera ca McLaren este superioara Scuderiei Ferrari in astfel de conditii meteo.

McLaren a dmonstrat pe parcursul acestui sezon ca poate obtine performante mai bune pe timp de ploaie comparativ cu Scuderia Ferrari, in special in cursa de la Monza.

Tocmai de aceea, seful echipei, Ron Dennis, isi doreste ca ploaia sa isi faca aparitia si in ultimele curse.

"Credem ca avem performante superioare pe ploaie si anticipam una, poate doua curse pe ploaie pana la finalul acestui sezon"

, a declarat Dennis in timpul Marelui Premiu al statului Singapore.

Hamilton este liderul clasamentului general avand un avans de 7 puncte in fata lui Felipe Massa, astfel ca isi permite sa termine toate cele trei curse ramase pe locul 2, in spatele brazilianului.

Totusi, dupa testele efectuate la Mugello, si Massa si-a exprimat speranta ca Ferrari poate fi competitiva pe ploaie .

Ultimele trei curse ale sezonului 2008 se desfasoara in Japonia, China si Brazilia pe circuite afectate in multi ani de ploaie.

  • bogdan_197, marţi, 30.09.2008 12:01
    minus la Ferrari?

    De ce nu depunctati Ferrari? Sa nu`mi spuneti ca din cauza lui Massa :" Totusi, dupa testele efectuate la Mugello, si Massa si-a exprimat speranta ca Ferrari poate fi competitiva pe ploaie" . Asta e pusa de voi tocmai ca sa nu dati minus la Ferrari.

  • daniel.popescu, marţi, 30.09.2008 12:13
    @bogdan_197

    Ferrari nu este depunctata pentru simplul motiv ca Ron Dennis nu vorbeste in mod direct despre ei, ci numai despre propria sa echipa. Cat despre Massa, declaratia aceea este amintita pentru a oferi un punct de vedere echilibrat al sanselor pe ploaie a celor doua echipe. Exista acolo si un link catre stirea respectiva.

  • NeoGalaxy, marţi, 30.09.2008 12:16
    Aberezi bogdan_197

    Asa cum Ferrari este mai puternica pe uscat sau ma rog vreme normala si ei isi doresc sa fie vreme buna, asa si McLaren care este puternica pe ploaie, spera ca in cursele ramase mai ploua. Referitor la cat de bine piloteaza Felipe sau Kimi pe ploaie... se observa foarte bine ca masina Ferrari avea probleme pe orice tip de ploaie. Sa fie de la spatele masinii, sa fie de la pneuri, cu siguranta ei stiu mai bine. Plus ca la Monaco cele mai rapide masini pe ploaie au fost masinile Ferrari. Asta pana au trecut de primul schimb de pneuri si totul a mers prost dupa. Ferrari nu are de ce sa primeasca cu minus aici, deoarece nu se refera direct la preformantele lor. Plus ca la nici o stie cu o cursa de uscat Ferrari nu a primit + desi domina acele curse. Ca abandoneaza din diferite cauza... eh asta problema.

  • hakkinen, marţi, 30.09.2008 12:51
    @Neo

    Baiete , de cate ori sa iti spun ? Du-te si mai bea si apa ! Cum cineva nu e pe aceeasi frecventa cu tine, e frustat,sau abereaza sau are nevoie de psiholog......nu stiu tu de ce ai nevoie....poate de o femeie.......

  • bogdan_197, marţi, 30.09.2008 13:06
    @neo

    Nu o sa`ti spun ca aberezi... Ti`ai dat singur raspunsul in ultioma propozitie...ia vezi tu cine abereaza...

  • Heripotar, marţi, 30.09.2008 16:01
    Buba la Ferrari

    Ferrai au probleme pe ploaie din cauza ampatamentului mai mare decat concurentii. Ceea ce castiga ei pe uscat cu acest sasiu pierd pe traseu ud si foarte ud. Un ampatament mare are un caracter subvirator daca spatele nu impinge mult. Din cauza acestui caracter subvirator Kimi are prestatii sub Massa anul asta.