Deciziile luate de FIA si FOTA la Geneva

Publicat miercuri, 22.10.2008 09:53 de Daniel Popescu

Publicatia Autosport a dezvaluit deciziile care s-au luat in cadrul intalnirii dintre FIA si FOTA la Geneva, cele doua parti anuntand o "intelegere istorica".

Presedintele FIA, Max Mosley, s-a intalnit marti la Geneva cu reprezentatii FOTA, Luca di Montezemolo si John Howett, pentru a discuta despre solutiile pentru reducerea costurilor incepand din sezonul 2009.

Desi FIA nu a prezentat detalii despre rezultatele acestei intalniri, publicatia Autosport a dezvaluit ca cele doua entitati au convenit asupra a patru puncte cheie:

- Durata de viata a motoarelor va creste de la doua la trei curse incepand din sezonul 2009;

- Constructorii trebuie sa fie pregatiti sa aiba disponibile 25 de motoare pentru celelalte echipe, la un cost de 10 milioane de euro;

- FOTA se va reuni dupa Marele Premiu al Braziliei pentru a stabili noua limita de km pentru teste, care este in prezent de 30.000 de km. In plus, se va discuta pentru introducerea unei unitati KERS standard pentru sezoanele 2010 si 2011. Cel mai probabil, utilizarea KERS in 2009 va ramane la latitudinea fiecarei echipe;

- FIA si FOTA se vor intalni din nou dupa Marele Premiu al Braziliei pentru a discuta masurile pentru reducerea costurilor in privinta dezvoltarii sasiurilor si modul in care echipele satelit vor putea utiliza in continuare sasiuri construite de alte echipe.

Una dintre sursele prezente la intalnire a calificat intrunirea drept "istorica", pentru ca a fost pentru prima oara cand echipele au fost de acord in unanimitate cu termenii propusi pentru dezvoltarea sportului.

FIA nu a anuntat oficial deciziile care s-au luat in cadrul intalnirii de la Geneva.

  • TeamClown, miercuri, 22.10.2008 15:23
    ...

    Si cum naiba limiteaza astia numarul de kilometri? Sechestreaza uzinele fabricantilor de motoare?