Date tehnice pentru circuitul de la Barcelona

Publicat miercuri, 23.04.2008 18:36 de Daniel Popescu

Va prezentam cateva date tehnice ale circuitului de la Barcelona, care va gazdui duminica a patra etapa a campionatului mondial de Formula 1.

Circuitul Montmelo din apropierea Barcelonei masoara 4.627 kilometri, iar pilotii vor parcurge 66 de tururi pe parcursul cursei.

Dupa reconfigurarea pistei, recordul pe circuit ii apartine pilotului Scuderiei Ferrari, Felipe Massa, acesta fiind cronometrat anul trecut cu 1:22.680. Brazilianul detine recordul si pentru cel mai bun timp realizat in calificari, tot anul trecut el realizand un timp de 1:21.421.

Al treilea viraj este considerat cel mai rapid al circuitului, pilotii ruland de regula cu aproximativ 234 kmph in treapta a cincea.

Spectacolul nu este punctul forte al circuitului, in contextul in care oportunitatile de depasire sunt foarte reduse. Marele Premiu al Spaniei este recunoscut drept unul fara sare si piper, pilotii avand reale dificultati in a se apropia de masinile din fata, iar potentialul pentru depasiri este foarte limitat.

Sansele unor accidente din primul viraj sunt de nivel mediu. Linia dreapta de dupa punctul de start-sosire ii face pe multi piloti sa ajunga in postura de a-si depasi adversarii in primul viraj.

De obicei, ploaia nu isi face simtita prezenta pe circuitul de la Montmelo. Pentru a afla cand a plouat cu adevarat ultima oara pe circuitul de la Montmelo in timpul unei curse trebuie sa ne intoarcem inapoi tocmai in 1996.

  • WestMclaren, joi, 24.04.2008 07:13
    Depasiri!

    Oricum nu am vazut prea multe dapasiri in ultimii 3 ani, pe nici un circuit. E din ce in ce mai plictisitoare o cursa de F1. Fortza McLaren

  • petros, joi, 24.04.2008 13:07
    Comentariu de la mine

    Azi e zi fara stiri???

  • petros, joi, 24.04.2008 13:47
    Comentariu de la mine

    E deajuns sa scrii odata nu de sapte ori.