Data semnarii Acordului Concorde, incerta

Publicat vineri, 11.01.2008 14:39 de Daniel Popescu

Seful echipei Toyota, John Howett, spune ca nu este ingrijorat ca semnarea unui nou acord Concorde este amanata.

Vechiul Acord Concorde, documentul pe baza caruia se desfasoara Formula 1, a expirat la sfarsitul anului trecut, iar discutiile despre noua versiune nu au avut inca succes in conceperea unui document pe care toate echipele sa il semneze. Chiar daca startul noului sezon este la numai doua luni distanta, Howett spune ca nu este ingrijorat ca noul Acord Concorde nu a fost inca semnat.

Intrebat cand se asteapta ca acest acord sa fie semnat, Howett a raspuns: "Nu cred ca va pot spune asta. Trebuie sa asteptam sa vedem ce se intampla. Detinatorii drepturilor comerciale trebuie sa ne trimita versiunea finala, insa cred ca problema are legatura cu detaliile tehnice. Cred ca toti avem intentia de a semna noul acord. Nu suntem ingrijorati si sunt siguri ca problema se va rezolva chiar rapid".

Howett a adaugat ca nu va fi o problema majora pentru echipa daca noul acord nu este semnat pana la inceputul noului sezon. "Avem un Memorandum de acum doi ani", a spus el. "Acesta stipuleaza in ce competitie concuram si as spune ca este o extensie a versiunii actualului Acord Concorde. Impreuna cu detinatorii drepturilor comerciale ar fi ideal sa realizam o versiune moderna, dar asta nu va afecta competitia".